6 Φεβ 2011

Κύριον Ιωάννην Σαραντάκον, δημοσιογράφο του Έθνους, ΔΟΛ, ΕΡΤ, MEGA (δεν εχει σημασία)

Μια ερώτηση αρχηγάρα μου: όταν ήσουν μικρός στο σχολείο, μήπως δε σε παίζανε οι συμμαθητές σου;
Διότι μόνο άνθρωπος που σέρνει απωθημένα από τα μαθητικά του χρόνια, γράφει τέτοια άρθρα για ...'γαλάζια βαβέλ σε θέματα ...αιχμής' (γέλασα πολύ με το τελευταίο χα χα, πρέπει να έφαγες πάνω από μια ώρα για να το σκεφτείς ε;)
Αμ το άλλο που έβαλες: ισορροπία τρόμου! Εδώ έπιανα την κοιλιά μου από τα
γέλια χα χα χα...
Σε ποιους νομίζεις πως απευθύνεσαι ωρέ; Σε χαχόλους ...ψεκασμένους του Δεφρέζα; (καλησπέρα πάτερ)
ή νομίζεις οτι κάνεις έτσι αβάντα στην κόρη του Μητσοτάκη;
Μου θυμίζεις τους μεγάλους αναλυτές του 9,84 που προσπαθούσαν να περάσουν τον σχολιασμό του Μιχελάκη γι αυτά που είπε ο Αντώναρος για τον Σημίτη ως ...βουλευτής προς ..βουλευτή! (άλλο τρελό γέλιο εκεί....μαζέψτε τους...κάποιος!)
Το μαύρο δεν γίνεται άσπρο καρντάσι...
(Σε πάρτυ σε καλούσαν αλήθεια;)

ΥΓ. Αρχηγέ μου ευχαριστώ για τη διόρθωση ότι ο Σαραντάκος δουλεύει στο Εθνος και όχι στον ΔΟΛ... αλλά πρέπει να διορθώσεις και εσύ τα περί "δημοσιογραφίας": ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Το άρθρο Σαραντάκου:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=53428951

Γαλάζια βαβέλ σε μέτωπα αιχμής

Η τακτική του «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση οδηγεί στο αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να αντικρούει θέσεις που ήταν στο πρόγραμμα του κόμματος το 2004 και το 2007

«Ισορροπία τρόμου» χαρακτηρίζεται από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Αντ. Σαμαράς να ισορροπήσει μεταξύ των βασικών αρχών του κόμματός του και της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται σε ορισμένους κρίσιμους τομείς.

Η τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «κρατά» πάση θυσία «ψηλά» τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στο φαινόμενο η ΝΔ να αντικρούει θέσεις, τις οποίες η ίδια προωθούσε στο κυβερνητικό της πρόγραμμα το 2004 αλλά και το 2007. Την ίδια ώρα, η επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίζει κάθε ευρωπαϊκό σχέδιο για την οικονομία, δίνει τη δυνατότητα στους επικριτές του να μιλήσουν για «δεξιά στροφή» και απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος.

Η εξυγίανση των δημόσιων συγκοινωνιών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των «θολών» θέσεων που προβάλλει η ΝΔ. Το 1993, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, η οποία και απέτυχε παταγωδώς.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως, όλοι οι ηγέτες της συντηρητικής παράταξης της χώρας μιλούσαν για ένα προβληματικό καθεστώς, υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ, κομματοκρατία κ.λπ. Σήμερα η ΝΔ επιλέγει να καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. Ανάλογες είναι οι αντιφάσεις και στο ζήτημα των «κλειστών επαγγελμάτων».

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η ΝΔ καταψήφισε το μνημόνιο λόγω των όρων που είχαν τεθεί τότε, αλλά την ίδια ώρα τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, το οποίο επίσης -όταν και εάν εκδοθεί- θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ρήτρες για όσους το αξιοποιήσουν.

Οπως είναι αναμενόμενο, η επαμφοτερίζουσα αυτή στάση της ΝΔ προκαλεί και εσωκομματικά προβλήματα, καθώς οι βουλευτές δεν μπορούν να γνωρίζουν άμεσα τη «γραμμή» του κόμματος και, θεωρώντας ότι επιλογές της κυβέρνησης σήμερα αποτελούσαν θέσεις της ΝΔ χθες, στηρίζουν ή εν πάση περιπτώσει δεν κατακρίνουν τον κ. Παπανδρέου.

«Σχέδιο Μέρκελ»

Παλινωδίες, κριτική, αναμονή...

Υστερα από παλινωδίες λίγων 24ωρων, ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική σε βασικές πτυχές του «σχεδίου Μέρκελ», όπως είναι η συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, αλλά στο τέλος επιφυλάχθηκε να πάρει σαφή θέση, λέγοντας ότι θα περιμένει την τελική μορφή των προτάσεων αλλά και τη στάση των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης. Η καθυστέρηση στη διατύπωση «καθαρής» άποψης οδήγησε και στη διαφοροποίηση βουλευτών.

«Κλειστά» επαγγέλματα

Ανοιξε μέτωπο με... το κόμμα του

Παρά το γεγονός ότι το «άνοιγμα» των «κλειστών» επαγγελμάτων ήταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και το 2004 και το 2007, σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση, δηλώνει όμως ότι το κόμμα του θα το ψηφίσει επί της αρχής, όχι όμως και κατ’ άρθρον.

Εξυγνίανση ΔΕΚΟ

Αλλα έλεγε η κυβέρνηση της ΝΔ...

Τουλάχιστον τρεις υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή είχαν θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα αυτό την πενταετία '04-'09. Σήμερα, η ΝΔ εμφανίζεται επιφυλακτική έως και αρνητική ως προς την προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση. Ειδικά δε στο θέμα της εξυγίανσης των οργανισμών των μέσων μαζικής μεταφοράς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη