13 Φεβ 2011

Πώς θα επιβιώσω εάν πάθω έμφραγμα και είμαι μόνος/η; ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΑΤΗ!


  • Η προώθηση μηνυμάτων χωρίς να τα ελέγξετε που αφορούν στην υγεία είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη
  • Η χρήση τη διαδικασίας που περιγράφεται στο μήνυμα αντί της άμεσης κλήσης πρώτων βοηθειών μπορεί στην πραγματικότητα να κοστίσει μια ζωή αντί να τη σώσει.

Το μήνυμα, υποτίθεται ότι περιέχει οδηγίες για το πώς να επιβιώσετε σε περίπτωση εμφράγματος αν είστε μόνος. Είναι μια από τις αμέτρητες απάτες (αλυσυδωτό μήνυμα - chain mail) που σας καλεί να το διαδώσετε (άρα όπως είπαμε χιλιάδες φορές ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ!), μόνο που είναι άκρως επικίνδυνο γιατί μιλάει για μια πολύ δύσκολη περίπτωση λέγοντας χαζομάρες, που απευθύνονται σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ !

Παρά το γεγονός, ότι όποιος παίρνει τέτοια μηνύματα, πρέπει πριν τα δημοσιεύσει να ελέγξει την εγκυρότητά τους, όλο και κάποιοι ανόητοι, βρίσκονται να το..
..διαδώσουν, χωρίς να είναι γιατροί και χωρίς να συμβουλευτούν έναν γιατρό ! Σκεφτείτε να το δεί κάποιος, να το "τυπώσει" στο μυαλό του και οδηγώντας να έρθει σε μια τέτοια κατάσταση!
Κατ΄αρχήν, ο "ασθενής" δεν μπορεί να κάνει διάγνωση!!! Πού να ξέρει ο ασθενής ότι έπαθε έμφραγμα;
Έπειτα, οι "οδηγίες" είναι βλακώδεις! Αν κάποιος πάθει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, έχει τρομερούς πόνους στο στήθος και φυσικά δεν μπορεί να βήχει κάθε δύο δευτερόλεπτα όπως λέει το μήνυμα απάτη. Κι αν δεν είναι έμφραγμα, αλλά ...αυτόματος πνευμονοθώρακας π.χ; Αν πας να βήξεις θα πεθάνεις!
Άσε που το μήνυμα λέει "έχεις μόνο 10 δευτερόλεπτα" κι άλλα απείρως επικίνδυνα.
Πρόκειται λοιπόν για ένα άκρως επικίνδυνο μήνυμα, το οποίο αναφέρει πως είναι από το περιοδικό της κλινικής Rochester. Επειδή κυκλοφορεί πάνω από 10 χρόνια, έγινε και ...powerpoint presentation και το νοσοκομείο αναγκάστηκε να κάνει διάψευση και πολύ ορθά συμβουλεύει:


"Please help us combat the proliferation of this misinformation. We ask that you please send this e-mail to anyone who sent you the article, and please ask them to do the same."

Δείτε τη διάψευση εδώ
Περισσότερα για την απάτη, εδώ

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δεν εγκρίνει την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, »βήχας CPR,» μια διαδικασία βήχα που έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα στο Διαδίκτυο! Όπως σημειώνει από το 2010 το American Heart Association, η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, «βήχας CPR», δεν είναι χρήσιμος για τα θύματα και θα πρέπει να ενημερωθούν οι διασώστες αλλά και όσοι έχουν διαβάσει το παραπλανητικό μήνυμα που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο!

Κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής αρρυθμίας (ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού), η ροή του αίματος διατηρείται από αυξημένη πίεση στο στήθος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια βήχα δυναμικά. Αυτό έχει εσφαλμένα διαδοθεί ως «βήχας CPR,« και σαφώς δεν είναι μορφή της παραδοσιακής ανάνηψης.
Γιατί δεν είναι ο «βήχας CPR» κατάλληλη ενέργεια;
Ο «Βήχας CPR»  δεν είναι χρήσιμος στην Προνοσοκομειακή περίθαλψη. Σε όλα τα μαθήματα CPR, η διαπίστωση που σηματοδοτεί μια επείγουσα κατάσταση είναι η απάθεια του θύματος. Τα θύματα δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσουν «βήχα CPR.»
Υπάρχουν περιπτώσεις όταν ο «βήχας CPR» είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση;
Ο «βήχας» CPR μπορεί να θεωρηθεί σωστή αντιμετώπιση υπό προϋποθέσεις, όπως ο καρδιακός καθετηριασμός σε εργαστήριο όπου οι ασθενείς έχουν συνείδηση ​​και παρακολουθούνται συνεχώς (για παράδειγμα, με ένα μηχάνημα ΗΚΓ). Μια νοσοκόμα ή ο γιατρός είναι επίσης παρόντες και οι μόνοι που μπορούν να διδάξουν και να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς να βήχουν δυνατά κάθε ένα με τρία δευτερόλεπτα κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα της αιφνίδιας αρρυθμίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό σε όλους τους ασθενείς, θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο να γίνεται σε οργανωμένο ιατρείο και μόνο αν και εφόσον ακολουθήσει οριστική θεραπεία.
Σε καμία περίπτωση το θύμα-ασθενής, δεν θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια για »βήχα» CPR διότι μπορεί να επιφέρει τραγικά αποτελέσματα για την υγεία του, καταλήγει το American Heart Association.

το κείμενο του μηνύματος - απάτη

Πώς θα επιβιώσω εάν πάθω έμφραγμα και είμαι μόνος/η;

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν παρουσιαστεί πρόβλημα με την καρδιά μας και είμαστε μόνοι...



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη