23 Φεβ 2011

Ένταση από την ομιλία Βούγια στην Πυλαία

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας ήταν ομιλητής στην κοπή της πίττας της Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ Πυλαίας.


Η ομιλία του ήταν όπως αναμενόταν πλήρως συντεταγμένη με την κυβερνητική πολιτική. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής για πιθανά λάθη. Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού για τη...
 διάσωση της χώρας και προσπάθησε να περάσει κλίμα αισιοδοξίας και προοπτικής. Αναφέρθηκε στον «ξεσηκωμό των ευνοημένων» που έχουν αμοιβές 80.000 ? και δήλωσε ότι η στάση της Κυβέρνησης απέναντί τους θα είναι ανυποχώρητη.

Αρνητική εντύπωση όμως προκάλεσε η ιδιαίτερη και εκτεταμένη αναφορά του στον υποψήφιο δήμαρχο των τελευταίων εκλογών Νίκο Νυφούδη.

Με απόλυτα πατερναλιστικό και ιδιοκτησιακό ύφος είπε το εξής αδιανόητο: «ο Νίκος θα μείνει στην αυτοδιοίκηση για μερικές θητείες, θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει πριν να μεταπηδήσει σε άλλο επίπεδο, δε θα κάνει το λάθος που έκανα εγώ, δεν θα τον αφήσω» !!

Μάλλον ο Σ.Βούγιας δεν κατάλαβε ακόμα σε ποιο κόμμα βρίσκεται. Ίσως επιβεβαιώνει με αυτό το αμίμητο περί «απόλυτα δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ που διασφάλισε ο Πρόεδρος», που είπε στην ομιλία του.

Έχει μάλλον την εντύπωση, αν και «σώγαμπρος», ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιοκτησία και ο ίδιος τιμαριούχος, που μπορεί να παρεμβαίνει έξω από κάθε διαδικασία και να επιβάλει λύσεις. Δεν εξηγείται διαφορετικά η μέχρι τώρα στάση του και ιδιαίτερα την προσπάθειά του να επιβάλει την υποψηφιότητα στο Δήμο Πυλαίας-Πανοράματος του παντελώς άγνωστου και πολιτικά ανύπαρκτου νεολαίου Νίκου Νυφούδη, που είναι υπάλληλος-συνεργάτης στο πολιτικό του γραφείο.

Η προσπάθεια βέβαια «του βγήκε», λόγω της μη ύπαρξης άλλων υποψηφιοτήτων και με τη συνδρομή της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο., αλλά δημιούργησε τριβές και ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ της Πυλαίας που έφτασαν και στη δημοσιότητα (εδώ) και στην εφημερίδες της Πόλης.

Τώρα η παρέμβαση Βούγια προσπαθεί να ανορθώσει άκομψα και προκλητικά την τσαλακωμένη εικόνα του Νυφούδη, που διασώθηκε εκλογικά από την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του την τελευταία στιγμή των «ρεταλιών» της ακροδεξιάς, που δεν χρειαζόταν ο Καϊτεζίδης.

Δε ξέρουμε τα κίνητρα του Σ.Βούγια, που εκτίθεται τόσο πολύ για τον Νυφούδη, αλλά μάλλον σε κακό θα του βγεί, γιατί οξύνει τα πάθη και ρίχνει λάδι στη φωτιά, σε μια περιοχή που δεν ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια. Μάλλον έχει υπερεκτιμήσει τον νεαρό που έχει ήδη «καεί» και πρέπει να πάει και φαντάρος..

ANAΓΝΩΣΤΡΙΑ
eglovismeni@hotmail....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη