4 Φεβ 2011

Και κερατάδες και ...δαρμένοι οι Έλληνες!

«Ακόμη και οι υποστηρικτές της Ελλάδας αμφιβάλλουν εάν θα μπορέσει να αποπληρωθεί ποτέ ένα τόσο μεγάλο χρέος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist σε  άρθρο του για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει εξουδετερωθεί εντελώς η απειλή της χρεοκοπίας».
Σύμφωνα με τον Economist, τις ανησυχίες αυτές τροφοδοτεί η αργή εφαρμογή των οδηγιών της τρόικας
για εξυγίανση του δημόσιου  τομέα, καθώς η Ελλάδα έχει χάσει τις προθεσμίες για μείωση του κόστους και αύξηση των εσόδων εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην τελευταία του επίσκεψη στη χώρα.
Οι καθυστερήσεις αυτές δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών, υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό, προειδοποιώντας ότι «οι ενδείξεις ότι η Ελλάδα έχει χαλαρώσει, θα υπονομεύσει τη δυνατότητα διεξαγωγής μιας ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συμφωνίας».
Το δημοσίευμα καταλήγει: «Τίποτα δεν μπορεί να εξουδετερώσει εντελώς την απειλή της χρεοκοπίας», καταλήγει το περιοδικό.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη