22 Φεβ 2011

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Το φόβο ότι λόγω των νέων διαδικασιών που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» αλλά και της γενικότερης γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου θα καθυστερήσουν δραματικά τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, εξέφρασε, θέλοντας να κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που
έδωσε το μεσημέρι.
Όπως εξήγησε, οι διαδικασίες που πλέον ισχύουν (έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένταξη κωδικού στον προϋπολογισμό, σχεδιασμός και χρηματοδότηση από τα Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης), απαιτούν περίπου 4-6 μήνες για την ολοκλήρωσή τους. «Το διάστημα αυτό είναι απαγορευτικό για την προώθηση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, καθώς μετά το Μάιο κανένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Ο Λάζαρος Παρασκευαίδης, υπεύθυνος της ΤΕΔΚ για τα πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών προσέθεσε πως «η επιδημία του Ιού του Δυτικού Νείλου αναμένεται να εμφανιστεί και φέτος».
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ αναφέρθηκε στα προγράμματα καταπολέμησης που εδώ και 13 χρόνια εφαρμόζοναι στο Νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από τα οποία οι τοπικοί φορείς απέκτησαν σοβαρότατη εμπειρία και επιστημονική επάρκεια, βάσει των οποίων προτείνουν ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που πρέπει να εγκριθεί χωρίς καμία καθυστέρηση. «Υποβάλαμε τις προτάσεις μας και εισπράττουμε αοριστολογίες από τα υπουργεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Σε επιστολές του προς τους υπουργούς Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά άμεση χρηματοδότηση, αδειοδότηση του προγράμματος και έγκριση χρήσης νέων σκευασμάτων.
Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία, ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για «επώδυνα μέτρα με τεράστιες επιπτώσεις» τόσο από τις περικοπές, που φτάνουν το 88% για τα έξοδα συντήρησης (Σ.Α.Τ.Α). και το 52% στα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες. Αναφέρθηκε επίσης στις συνενώσεις, σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να προωθούνται ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχημένη διαμεσολάβηση της ΤΕΔΚ στο θέμα της μεταφοράς μαθητών και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει νομοθετικά το θέμα προκειμένου να μην επανεμφανιστεί.

Δείτε όλο το κείμενο εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη