5 Φεβ 2011

Η αναδιανομή του πλούτου πέτυχε!! Βάζουν ενέχυρο αυτοκίνητα και τιμαλφή...


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ώρα 19:00. Ένα κατάμαυρο, γυαλιστερό και πανάκριβο τζιπ παρκάρει βιαστικά στον χώρο στάθμευσης ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων στην Αττική. Από την πόρτα του οδηγού βγαίνει μία ψηλόλιγνη, καλοντυμένη ξανθιά κυρία, περίπου 40 ετών, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους των βορείων προαστίων για την επιχειρηματική της δράση. Κρατώντας στο χέρι την τσάντα - βαρελάκι της Louis Vuitton με το αναγραφόμενο μονόγραμμα κατευθύνεται αλαφιασμένη προς το γραφείο εξυπηρέτησης.
- Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι άμεσα τη βοήθειά σας, λέει με τρεμάμενη φωνή....

- Για αυτό είμαστε εδώ κυρία μου, απαντά ο υπεύθυνος.
-Είναι επείγον να δώσω ως ενέχυρο το αυτοκίνητό μου. Η επιχείρησή μας βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και αδυνατώ να πληρώσω τις δόσεις για το δάνειο πρώτης κατοικίας που έχω πάρει. Εάν δεν καταβληθεί στην τράπεζα ένα σημαντικό ποσό μέχρι την επόμενη βδομάδα, το σπίτι μου βγαίνει σε πλειστηριασμό.
-Για όλα υπάρχει λύση. Τι αυτοκίνητο έχετε παρακαλώ;

Η ώρα των ενεχυροδανειστηρίων

Η παραπάνω εικόνα επαναλαμβάνεται πολύ συχνά τους τελευταίους μήνες στα εγχώρια ενεχυροδανειστήρια.

Με άλλα λόγια, «χρυσές» δουλειές κάνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης τέτοιου είδους εταιρείες, καθώς πληθαίνουν οι ιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες που χρειάζονται άμεσα μετρητά, για να εξοφλήσουν καθυστερημένους λογαριασμούς, απλήρωτες επιταγές, εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία αλλά και δόσεις δανείων που επείγουν.

Όπως αναφέρουν όσοι δραστηριοποιούνται σε ενεχυροδανειστήρια στην Αττική, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, προερχόμενοι από διάφορα κοινωνικά στρώματα, καταφεύγουν στην πόρτα των καταστημάτων που δίνουν μετρητά σε ένα εικοσιτετράωρο, αναζητώντας γρήγορη λύση στο οικονομικό τους αδιέξοδο.

Τι δίνουν όμως για ενέχυρο; Από χρυσά κοσμήματα, βραχιόλια και ρολόγια μέχρι Ferrari, Porsche, Mercedes ή ακόμη και το σκάφος αναψυχής που αδυνατούν να συντηρήσουν. Όσο για τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι, εξαρτώνται πάντοτε από την κατάσταση του ενέχυρου και την οικονομική του εκτίμηση από τους ειδικούς.

Στο αχανές πάρκινγκ της εταιρείας Autocredit βρίσκονται παρκαρισμένα μερικά από τα πιο ακριβά και ελιτίστικα αυτοκίνητα. Μία περιήγηση φέρνει τον επισκέπτη μπροστά σε Ferrari, Mercedes C63, Porsche 911, Porsche Cayenne, ενώ κάποιους μήνες πριν την «παράσταση έκλεψε» μία αστραφτερή … Lamborghini(!). Επίσης, σταθμευμένα, εκτός από Ι.Χ., βρίσκονται και σκάφη από 7 μέτρα (το μικρότερο) μέχρι και 13 μέτρα (το μεγαλύτερο), των οποίων η αξία ανέρχεται μέχρι και τα 140.000 ευρώ.

Μαρία Αντωνοπούλου
http://www.zougla.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη