18 Φεβ 2011

Τι θα γίνει επιτέλους με τη μεταφορά των μαθητών;

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών στην Περιφέρεια.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι...
 «καθημερινά πλέον αγανακτισμένοι γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για το πρόβλημα, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο οξύ ώστε κάποια σχολεία να μην λειτουργούν!». Παράλληλα, τονίζει ότι ως Νομαρχία μέχρι πρότινος και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πλέον «εδώ και πολλούς μήνες δίνουμε αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα». Ο κ. Ψωμιάδης παρατηρεί ότι «τόσο η κ. Χριστοφιλοπούλου, πρώτα, όσο και ο κ. Ντόλιος στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που προτείνουμε, δηλαδή νομοθετική ρύθμιση για τα υφιστάμενα χρέη και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το μέλλον. Νομοθετική ρύθμιση, εξάλλου, έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ευθ. Σώκος».

«Να σταματήσουν ορισμένοι να στήνουν στο απόσπασμα τους αιρετούς Περιφερειάρχες –οι εκλογές τελείωσαν, είναι ώρα για δουλειά. Η τακτική του διαίρει και βασίλευε δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που όλοι επιθυμούμε, ούτε δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να λυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων. «Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να νοιώθουν ότι εμπαίζονται από την Πολιτεία, την ώρα που η ίδια η Πολιτεία ζητά ολοένα και περισσότερες “αιματηρές” θυσίες», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής.

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε καλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών. Καθημερινά πλέον αγανακτισμένοι γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για το πρόβλημα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο οξύ ώστε κάποια σχολεία να μην λειτουργούν!

Εμείς ως Νομαρχία μέχρι πρότινος και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πλέον, είμαστε οι «διαμεσολαβητές» μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας από την μια και λεωφορειούχων και γονέων - μαθητών από την άλλη. Εδώ και πολλούς μήνες δίνουμε αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα. Τόσο η κ. Χριστοφιλοπούλου, πρώτα, όσο και ο κ. Ντόλιος στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που προτείνουμε, δηλαδή νομοθετική ρύθμιση για τα υφιστάμενα χρέη και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το μέλλον. Νομοθετική ρύθμιση, εξάλλου, έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ευθ. Σώκος.

Οι γονείς και τα παιδιά έχουν δίκιο. Οι λεωφορειούχοι, επίσης, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι μιλούν για νομοθετική ρύθμιση και για χρήματα που έχουν εγκριθεί αλλά δεν έρχονται ποτέ. Δυστυχώς, εδώ και δέκα χρόνια η Πολιτεία αδιαφορεί. Τα υπουργεία μας εμπαίζουν. Καθημερινά λαμβάνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν πάει άλλο! Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Γνωρίζετε καλά ότι το θέμα της μεταφοράς μαθητών είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τον Ψωμιάδη, αλλά αφορά και τις δεκατρείς αιρετές Περιφέρειες της χώρας. Να σταματήσουν ορισμένοι να στήνουν στο απόσπασμα τους αιρετούς Περιφερειάρχες –οι εκλογές τελείωσαν, είναι ώρα για δουλειά. Η τακτική του διαίρει και βασίλευε δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που όλοι επιθυμούμε, ούτε δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Κατόπιν τούτων, μεταφέροντας τη βούληση και την αγανάκτηση γονέων - μαθητών και λεωφορειούχων της Κεντρικής Μακεδονίας, σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να νοιώθουν ότι εμπαίζονται από την Πολιτεία, την ώρα που η ίδια η Πολιτεία ζητά ολοένα και περισσότερες «αιματηρές» θυσίες.

Με τιμή,
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ψωμιάδης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη