Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου λειτουργεί στη συμβολή των οδών Griechengasse και Hafnersteig μετά τις απαραίτητες μετατροπές που έγιναν στο κτίριο «Küss den Pfennig» μεταξύ 1803 και 1804 και το μετέτρεψαν σε χώρο λατρείας
Στο εσωτερικό του Ναού η διακόσμηση είναι λιτή. Το ξύλινο εικονοστάσι χωρίζει τον κυρίως Ναό από τα Άγια των Αγίων. Το εικονογραφικό πρόγραμμα του τέμπλου αναπτύσσεται σε τρεις ζώνες με φορητές εικόνες. Τα θέματα είναι παρμένα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Στη βόρεια πλευρά είναι τοποθετημένοι πέντε πίνακες μεγάλων διαστάσεων του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη με παραστάσεις αγίων.
Στο κέντρο της ανωδομής του Ναού δημιουργείται θόλος. Ο τρούλος αυτός είναι κατάγραφος με φυτικά μοτίβα. Επιβλητικός κρέμεται στο κέντρο του τρούλου επίχρυσος ξύλινος πολυέλαιος. Στο κέντρο της ανατολικής πλευράς της οροφής διακρίνεται σε μετάλλιο ο Χριστός στη μορφή του Παντοκράτορα και στις τέσσερεις γωνίες της σε μετάλλια οι αντίστοιχες μορφές των τεσσάρων Ευαγγελιστών. Στο Ναό σώζεται κεντητός επιτάφιος των μέσων του 18ου αιώνα από αυστριακό εργαστήρι και η πρόθεση με τα ονόματα των κτητόρων και δωρητών της Καπέλλας του Αγίου Γεωργίου.
Στο πλάϊ του Ναού βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσεων της Δωδεκάδας, δηλαδή της διοίκησης της Κοινότητας. Εδώ σώζονται τα αξιόλογα πορτρέτα των Στέργιου Δούμπα, Νικολάου Δούμπα, Γεωργίου Κοϊμτζόγλου και του αυτοκράτορα Ιωσήφ 2ου σε νεαρή ηλικία. Ανάμεσα στους εφημέριους που υπηρέτησαν στο ναό του Αγίου Γεωργίου συγκαταλέγονται ο Νεόφυτος Δούκας, ο 'Ανθιμος Γαζής ο Θεόκλητος Φαρμακίδης κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ 3ος ο Μεγαλοπρεπής.