16 Φεβ 2011

Κρίτων Αρσένης: Είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της προστασίας των περιοχών NATURA;

Επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Ντερούζ


Ο κ. Ντερούζ με τις δηλώσεις του ζητούσε τον περιορισμό της προστασίας των περιοχών NATURA κατά παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προκειμένου να αναπτυχτούν εκεί επενδύσεις...
 παραθεριστικής κατοικίας; Το κρίσιμο αυτό ερώτημα θέτει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γραπτή ερώτηση κάνοντας χρήση της διαδικασίας του επείγοντος.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντερούζ στο Κυριακάτικο Βήμα στις 13 Φεβρουαρίου 2011 ότι «οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής μου έχουν πει επανειλημμένως τους τελευταίους έξι μήνες “κάνεις λάθος και χάνεις τον στόχο, το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο «ο κ. Ντερούζ απορρίπτει την εκτίμηση ότι μεγάλο μέρος της δημόσιας γης αποτιμάται μόνο θεωρητικά αλλά είναι πρακτικώς αδύνατον να πωληθεί αφού είτε προστατεύεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία (Νatura) είτε εντάσσεται σε αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες είτε απλώς ουδείς επιθυμεί να την αποκτήσει (π.χ. ένα βουνό στη μέση του πουθενά...). "Πουλήστε παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η τουριστική κατοικία" προσθέτει και προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσουν πολλές επισκέψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο και να "ξεμπλοκάρει" όλα τα θέματα των χρήσεων γης με ταχύτητες "fast track"».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη