17 Φεβ 2011

To μέλλον της Δημοτικής Τηλεόρασης (TV100)

του Δημήτρη Συρμάτση

Πέρασαν κιόλας τρεις μέρες από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που περιμέναμε υπομονετικά μέχρι τη βαθιά νύχτα για να ακούσουμε την πλέον επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση στα δημοτικά μέσα της Θεσσαλονίκης.

Και ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Σ. Ασλανίδου αλλά και ο νέος Γενικός Διευθυντής Φ. Στάγκος παρουσίασαν χείριστη εικόνα περιγράφοντας, κυρίως, το TV100.

Μίλησαν για προσλήψεις από το παράθυρο, για υπερβολικές υπερωρίες αλλά και bonus προς συγκεκριμένα πρόσωπα, για πεπαλαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, για «μονόπατη» ενημέρωση, για μηδενική εισροή διαφημίσεων, για μηδενική τηλεθέαση και πολλά πολλά άλλα.

Και μετά την ενημέρωση πάμε στο αύριο της TV100. Ποια είναι τα τρία ενδεχόμενα που έχουμε μπροστά μας ;

Α) η ΔΕΠΘΕ καταφέρνει μειώνοντας δραστικά το budget και με οδηγό την παρεμβατική δημοσιογραφία που θα προσπαθήσει να φέρει ο νέος διευθυντής, να τριπλασιάσει-τετραπλασιάσει το διαφημιστικό της μερίδιο (700.000 ευρώ το 2010). Πράγμα που σημαίνει ότι, με μια μικρή βοήθεια από τη δημοτική αρχή, έχει θετικό ισολογισμό άρα συνεχίζει όσο αυτοσυντηρείται.

Β) Οι «αγκυλώσεις» παραμένουν, κανένας δεν κάνει πίσω, η εξυγίανση πέφτει στο κενό και η δημοτική αρχή αποφασίζει να θέσει το θέμα στον Θεσσαλονικιότικο λαό για να αποφασίσει αν θέλει να ξοδεύεται ένα Χ ποσό για να συντηρούνται τα δημοτικά μέσα. Μην εκπλαγείτε αν αυτό είναι το πρώτο δημοψήφισμα της «Πρωτοβουλίας 2010».

Γ) Βρίσκεται ο «από μηχανής Θεός» και ζητάει να αγοράσει το μάνατζμεντ των δημοτικών μέσων της Θεσσαλονίκης. Μην σας φαντάζει μακρινό το ενδεχόμενο… Μια ΔΕΠΘΕ που έχει εξυγιανθεί είναι ένα μικρό φιλέτο για ΜΜΕ της εποχής του ΔΝΤ.

Για όλα αυτά ρυθμιστής των αποφάσεων είναι ο «τσάρος» του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν. Ο άνθρωπος που ανέλαβε το, ομολογουμένως, πιο μεγάλο φορτίο. Αυτός και «τα μαθηματικά» του θα κρίνουν το μέλλον της ΔΕΠΘΕ. Και αυτό μπορούμε να το ψυχανεμιστούμε πολύ σύντομα , στην κατάθεση του πρώτου Προϋπολογισμού της νέας εποχής. Πόσο θα είναι το ύψος της επιχορήγησης προς τη ΔΕΠΘΕ ;

Για την ακρίβεια πόσο μειωμένο από την μέχρι τώρα κατάσταση ; Στο 30, στο 40, στο 50 ή μήπως στο 70% ;

ΥΓ. Η νέα μορφή της TV100, σίγουρα αποπνέει μια νέα νοοτροπία, αλλά δεν είναι και τίποτα το αξιόλογο. Πολύ σημαντικό όμως το ότι επέδειξε αντανακλαστικά στον θάνατο του πρώην δημάρχου της πόλης Ντίνου Κοσμόπουλου και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

http://www.spnews.gr/index.php/monimes-stiles/sirmatsis/4966-ana

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη