2 Φεβ 2011

Έκτακτη σύσκεψη για TV-100, FM-100!

Με μοναδικό θέμα τη συνέχιση η όχι της λειτουργίας της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης, συνεδριάζει εκτάκτως στις 5 το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το όργανο αποτελείται από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλο και τους αντιδημάρχους.

Τι σημαίνει...
Είναι προφανές ότι από τη σύσκεψη αυτή δύο είναι τα ενδεχόμενα: 

Πρώτον, να αποφασιστεί να κλείσει η TV-100 και το FM-100 και
δεύτερο: να θελήσει μέσα από αυτήν τη σύσκεψη ο Γιάννης Μπουτάρης να δημιουργήσει κλίμα στους εργαζομένους ώστε αυτοί να μην αντιδράσουν σε οποιαδήποτε απόφασή της διοίκησης.

Παράλληλα, όπως είναι και το πιθανότερο, θα αποφασιστεί η συνέχιση της λειτουργίας αλλά με πάρα πολλούς αστερίκους, δηλαδή με μεγάλες αλλαγές.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο θα πρέπει να προστεθεί και η παράμετρος του εσωτερικού μετώπου που αντιμετωπίζει ο Γιάννης Μπουτάρης. Μετά από μία τέτοια σύσκεψη η ευθύνη της διατήρησης της ΔΕΠΘΕ δε θα βαρύνει πλέον τον ίδιο μόνο, αλλά όλη την ηγετική ομάδα συνολικά, συνεπώς δε θα έχει να απολογείται για το θέμα στην ομάδα του ο δήμαρχος, όπως συμβαίνει έως σήμερα.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να επικρατήσει η άποψη του σκληρού τεχνοκράτη Χασδάι Καπόν και να δούμε το λουκέτο. Από τους λοιπούς συμμετέχοντες είναι βέβαιο ότι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας θα ταχθεί:
- ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος ως πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τοποθετείται πάντα προς το συμφέρον των εργαζομένων.
- Ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος στο παρελθόν έχει τονίσει ότι υπάρχει ανάγκη για σοβαρές αλλαγές στη φυσιογνωμία των δημοτικών ΜΜΕ, αλλά είναι υπέρ της διατήρησής τους.
- Ο Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος πρόσφατα έλεγε σε εργαζομένους του TV-100 ότι εάν το κανάλι κλείσει τότε η πόλη θα χάσει ένα σοβαρό όπλο.
- Και φυσικά ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά είχε δεσμευτεί για συνέχιση της λειτουργίας των σταθμών, επιμένοντας όως σε αλλαγές, τόσο στις συναντήσεις που είχε με τους εργαζομένους όσο και με θεσμικά όργανα (ΕΣΗΕΜΘ).
- Οι άλλοι αντιδήμαρχοι δεν έχουν εκφραστεί δημόσια για το θέμα αλλά θεωρείται ότι θα ακολουθήσουν τις απόψεις του δημάρχου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη