3 Φεβ 2011

Αντιδράσεις παρατάξεων για τις απολύσεις στην TV100

Η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", που πρόσκειται στο ΚΚΕ, χαρακτήρισε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης «πολιτική εμπροσθοφυλακή της τάξης των επιχειρηματιών» και πρόσθεσε: «Προχθές μόλις αποφάσισε να απολύσει 1.100 συμβασιούχους το Μάρτιο, μοιράζοντας απλώς ανέξοδες υποσχέσεις και..
 ευχές χωρίς καμία ουσία. Απέλυσε πέντε συμβασιούχους εργαζόμενους από τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης. Σήμερα επίσης απέλυσε πέντε διευθυντές. Εμείς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αλλάξει διευθυντές, αναγνωρίζουμε και απαιτούμε, τον έλεγχο, τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση των όσων αναφέρονται περί υπέρογκων αμοιβών. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αναγνωρίζουμε απολύσεις».


«Η διοίκηση Μπουτάρη προαναγγέλλει ένα απίστευτο εργασιακό καθεστώς γαλέρας στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες ελέγχου και αξιολόγησης, που όλοι γνωρίζουμε το ρόλο τους. Κόβει τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΘΕ περίπου στο 40% έχοντας προαποφασίσει τη συρρίκνωση και μαζικές απολύσεις», σημείωσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», που πρόσκειται στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ανακοίνωσή της κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να φέρει το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ του δήμου, στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνεται, οι αποφάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης που ανακοινώθηκαν σήμερα, προκαταλαμβάνουν τη βούληση του δημοτικού συμβουλίου, «το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για τη διερεύνηση - κάθαρση του όποιου «αμαρτωλού» παρελθόντος των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας τους, αφού, δυστυχώς, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου τα είχε μετατρέψει σε προπαγανδιστικό βήμα του τέως δημάρχου».

περισσότερα για το θέμα, με πλούσιο ρεπορτάζ και άλλες δηλώσεις εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη