23 Μαρ 2011

264.000 ευρώ ενοίκιο για το "Ρυθμιστικό" Πολλά δεν είναι;

Ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΟΡ.ΘΕ.). στεγάζεται στο πανέμορφο αλλά παμπάλαιο νεοκλασικό της οδού Βασ.Όλγας 105, στο ύψος της οδού Μπότσαρη.
Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς θα το θυμούνται ως "κτίριο του Ερυθρού Σταυρού", αφού ιδιοκτήτης του ...
υπήρξε ο Ερυθρός Σταυρός, μέχρι το 2008, όταν πουλήθηκε στην εταιρεία Α&Β ΑΝΑΠΤΥΞΗ των επιχειρηματιών από τα Γιάννινα, Δημήτρη Αυδή  και Τάσου Βρέντζη.
Στο κτίριο στεγάστηκε κατά καριούς και ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη 1997, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών πριν μετακομίσει στο κτίριο zeda της Λεωφ.Γεωργικής Σχολής και άλλες υπηρεσίες (μέχρι και το ΝΑΤΟ και η ...Γκεστάπο, για όσους θέλουν να μάθουν περισότερα).
Ο Ο.Ρ.Θ. κατέβαλλε ενοίκιο 8.700 ευρώ, όσο ήταν ιδιοκτήτης ο "Ερυθρός Σταυρός", ο οποίος δεν ήταν ικανοποιημένος από το τίμημα, για αυτό άλλωστε ιδιοκτήτης και μισθωτής βρίσκονταν σε συνεχή δικαστική διαμάχη.
Όταν πουλήθηκε στην Α&Β το κτίριο, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν ενοίκιο 35.000 ευρώ, το οποίο η τότε πρόεδρος του ΟΡΘ, Σταυρούλα Μπαϊρακτάρη, κατέβασε με "παζάρια" στα 20.000.
Σήμερα το κτίριο στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 22.000 ευρώ το μήνα και είναι σχεδόν άδειο, αφού ο ΟΡ.ΘΕ. δεν απασχολεί και καμιά στρατιά υπαλλήλων, ούτε ...πνίγονται στη δουλειά -μεταξύ μας-.

Οι ανάγκες όσων στεγάζονται στη Βασ.Όλγας, καλύπτονται ανετότατα και σε ένα άλλο κτίριο πολύ μικρότερο και με πολύ χαμηλότερο ενοίκιο, όπως κάνει άλλωστε ολόκληρη η "αγορά".

Μήπως να σκεφτόσασταν καμιά μετακόμιση στο κτίριο του ΤΕΕ π.χ.; σε κανένα άλλο δημόσιο κτίριο;

Μήπως να βρίσκατε έναν όροφο να πάτε όλοι μαζί; Με 3.000 το μήνα βρίσκεις αυτή την εποχή ορόφους των 500 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τι το θέλετε ολόκληρο κτίριο, να χάσκει μισοάδειο;

Να γλιτώσει η τσέπη των φορολογούμενων τα 264.000 του ενοικίου και να τη βγάζει με 36.000;
Τι λέτε;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη