17 Μαρ 2011

ΕΡΤ-3: Η λίστα της ντροπής

Ντροπή σας εκεί στην ΕΡΤ-3. Δεν αναφέρομαι βέβαια στους εργαζόμενους αλλά στα μέλη των δύο επιτροπών που ορίστηκαν να κάνουν τις επιλογές των συμβασιούχων δημοσιογράφων. Όχι πως περίμενα τίποτα διαφορετικό. Είχα όμως μία κρυφή ελπίδα η δευτεροβάθμια επιτροπή, με τη νέα της σύνθεση να ..
σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Δυστυχώς οι «νέοι» αποδείχθηκαν αντάξιοι των «παλιών». Πόσες φορές και για ποιους λόγους άλλαξε αυτή η λίστα; Γιατί αποκλείστηκαν έμπειροι (και γνωστοί) δημοσιογράφοι με όλα τα απαραίτητα τυπικά προσόντα; Με αυτές τις πρακτικές θα πορευθείτε στη «νέα εποχή»;
Αλήθεια τι έκανε ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΘ; Γιατί δέχθηκε να είναι συνένοχος σε αυτή την αλητεία; Γιατί περί αλητείας πρόκειται όταν στερείς σε άξιους ανθρώπους το δικαίωμα στην εργασία για να βολέψεις κολλητούς και εκλεκτούς.
Για τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΕΡΤ-3, γνωστού «αρχιμάγειρα» και εκφραστή όλης αυτής της «σαπίλας» δεν έχω καμία απορία. Και για να μη μιλάμε αόριστα .
Γιατί από τη λίστα που διέρρευσε απουσιάζουν δημοσιογράφοι με εμπειρία, που έδωσαν την ψυχή τους όσο εργάστηκαν στην ΕΤ-3, ενώ αντίθετα έχουν συμπεριληφθεί «ντίβες» που το μόνο που έκαναν και ήθελαν να κάνουν είναι να βγάζουν τη φάτσα τους στο γυαλί, .
Με ποια κριτήρια επιλέξατε δημοσιογράφους «περιπατητές» αντί για δημοσιογράφους εργάτες; Σε μία εποχή που όπως λέτε οι ειδήσεις χρειάζονται καλούς και εργατικούς ρεπόρτερ, με ποια κριτήρια κόψατε τον Γιάννη Στρίκο, το Βαγγέλη Παπαδόπουλο, τον Ευριπίδη Καρύδη, τον Δημήτρη Κουφοκώστα κ.α ;
Με ποια κριτήρια επιλέξατε τις κυρίες Πέτσα και Χατζηδημητρίου; Έχετε έλλειψη παρουσιαστών; Δεν νομίζω. Έχετε έλλειψη καλών παρουσιαστών; Πάλι δεν νομίζω. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα μου είναι γνωστές. Δεν τις περιμένω από εσάς. Από εσάς περίμενα λίγη τσίπα παραπάνω.
Και μη χρησιμοποιήσετε ως άλλοθι το γεγονός ότι στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα αρκετών πραγματικά άξιων δημοσιογράφων. Δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς. Θα σας έπαιρναν με τις πέτρες. Ελπίζω να μην έρθει η στιγμή να σας πετάξουν και εσάς σαν στημένες λεμονόκουπες. Αν όμως συμβεί μπορεί και να καταλάβετε πως νιώθουμε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη