3 Μαρ 2011

Μητροπολίτης εναντίον Καστανίδη!

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, μπήκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα». Το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιά...
«επεκτείνει την προστασία του νόμου και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό». Και προσθέτει: «Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ τα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη». Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τον καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες του πριν να είναι αργά. «Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημόσια του λέγω ότι θα θυμηθεί "σύντομα" τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, εκών άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενώπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι' αυτόν» τονίζει ο Μητροπολίτης Πειραιά. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι δέχεται ορυμαγδό επιθέσεων από κάποιους για ένα νομοσχέδιο που δεν το έχουν καν διαβάσει. Ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε αστειότητες τα περί περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και τόνισε ότι το έγγραφο του μητροπολίτη Σεραφείμ δεν ταιριάζει σε ιερωμένο. «Είναι όλοι τέκνα του ίδιου Θεού. Μπορεί ο Σεραφείμ και κάποιοι άλλοι να έχουν την άποψή τους, να μη θέλουν τους Εβραίους, τους λαθρομετανάστες, τους ομοφυλόφιλους» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Ο Χριστός που πιστεύω εγώ δεν έκανε τέτοιου είδους διακρίσεις».
Newsroom ΔΟΛ
...
σχόλιο taxalia:
Στο χαζό νομοσχέδιο αντιδρά σύσσωμη η κοινωνία, το 100% των ανθρώπων του διαδικτύου, γιατί αυτούς θέλουν να φιμώσουν, με το πρόσχημα της "εχθροπάθειας" και το 100% των σχολιαστών της διαβούλευσης. Παρ΄'ολα αυτά, πάντα βρίσκεται ο χρήσιμος ηλίθιος, να δώσει τροφή στους πονηρούς, για να χαρακτηρίσουν τους αντιδρώντες ως ακροδεξιούς, παπαδαριό, σαλταρισμένους, φαιδρούς κ.λ.π.
Ένα ν/σ στο οποίο αντιδρά κάθε υγιής αριστερός και προοδευτκός πολίτης, (δείτε και το άρθρο του Στάθη στην Ελευθεροτυπία), μπαίνει στην ατζέντα "ακραίων κύκλων", οι οποίοι με κατάρες, 666 και Κόλαση, θα βαφτίσουν "γραφικούς" τους αντιδρώντες.
Κλασική τακτική, την οποία διευκολύνουν οι "χαζοπατριώτες", αφαιρώντας όλα τα επιχειρήματα των υγιώς αντιδρώντων.
Για αυτό άλλωστε η συγκεκριμένη αντίδραση, που είναι κλασικό άρθρο για φαιδρούς ψευτοπατριώτες bloggers, έγινε μέγα θέμα στις εφημερίδες του Λαμπράκη ! Για να εντυπωθεί ότι οι αντιδρώντες είναι κάτι γέροι παπάδες, άρα "εσείς οι σοβαροί συντάσσεστε με αυτούς;"
Για αυτό και τα ΝΕΑ δεν αναπαράγουν κανένα από τα εξαιρετικά, πανέξυπνα και απολύτως τεκμηριωμένα σχόλια της διαβούλευσης, που κονιορτοποιούν το σκεπτικό του νομοθέτη, αλλά μόνο ό,τι έχει σχέση με "παπάδες" !.
Αλλά, δεν του κόβει του "πατριώτη", δεν του κόβει, δεν του κόβει !
Πρέπει να φαιδροποιήσει κάθε αντίδραση με Αντίχριστους, 666, Σιωνιστές, καζάνια της Κόλασης κι άλλες ανοησίες.
Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πονηρούς να κάνουν τη δουλίτσα τους, βαφτίζοντας τους αντιδρώντες, ως κάτι χαζοβιόληδες συνωμοσιολόγους που βλέπουν παντού το 666.
Δεν βάζουν μυαλό, δεν βάζουν. Πρέπει να πουν τη μαλακία τους, για να τους παίρνουν "στο ψιλό" οι πονηροί, που υποτίθεται ότι πολεμούν, αλλά τους οπλίζουν συνεχώς.
Για αυτό κάνει πάρτι η "συμμαχία των πρόθυμων". Γιατί υπάρχει πάντα κάποιος πρόθυμος να γελοιοποιήσει τις σοβαρές αντιδράσεις και πάντα υπάρχει κάποιος πονηρός τσάτσος όπως η εφημερίδα να υπερτονίσει αυτές τις αντιδράσεις και να αποκρύψει τις χιλιάδες άλλες σοβαρότατες.
Όσο και να λέμε τώρα, ότι αντιδρούν όλοι, άντε να κερδίσεις τις εντυπώσεις, όταν μπαίνουν στη μέση παπάδες και Λιακόπουλοι...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη