17 Μαρ 2011

Σημαντική πρόταση Τζιτζικώστα στους Ρώσους για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ νομού Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα, χθες Τετάρτη 16 Μαρτίου,  για την παγκόσμια έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2011, είχε την παρακάτω δραστηριότητα :


Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της Κυβέρνησης της Μόσχας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού της Μόσχας και Πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης για την Τουριστική Ανάπτυξη, κ. Σεργκεί Σπίλκο, με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο περιοχών και τη διοργάνωση δημοσιογραφικών αποστολών για την προώθηση και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Μόσχα στο νομό Θεσσαλονίκης. Επίσης αποφάσισαν να αναπτύξουν μια στενή και διαρκή συνεργασία για κοινές τουριστικές δράσεις σχετικά με τον τουρισμό και την αύξηση του αριθμού των Ρώσων επισκεπτών προς τη Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας ΜΙΤΤ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΜΙΤΤ κ. Αλεξάντερ Σταλένκοφ και του πρότεινε ο νομός Θεσσαλονίκης να είναι η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση της επόμενης χρονιάς, ΜΙΤΤ 2012, στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η πρόταση βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συζητήσουν στο προσεχές διάστημα, για τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή που θα προσφέρει τεράστια προβολή για τη Θεσσαλονίκη στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Ομιλία και παρουσίαση του νομού Θεσσαλονίκης σε Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους της Ρωσίας για την παρουσίαση και την προβολή της Ελλάδας. Κατά την ομιλία του, παρουσίασε τους τουριστικούς προορισμούς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και τους προέτρεψε να επενδύσουν σε αυτό τον τουριστικό προορισμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 800 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της Ρωσίας.



Σημερινό πρόγραμμα



Σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κκ Κύριλλο και με τον αν. Υπουργό Εξωτερικών της Κυβέρνησης της Μόσχας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλάδας- Κύπρου – Ρωσίας, κ. Γκεόργκυ Μουράντοβ. Επίσης, θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη