11 Μαρ 2011

Ολοκληρώθηκε το μετρό Θεσσαλονίκης, έρχεται το τραμ

Όχι, δεν είναι τίτλος ταινίας από το μέλλον. Είναι μιά από τις ερωτήσεις που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Θόδωρος Καράογλου.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Ανέτοιμη η Κυβέρνηση στο θέμα της περαίωσης», προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με θέμα..
 «Ολοκληρώθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης. Έρχεται το τραμ!» και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων «Ταλαιπωρία επιβατών στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Ανέτοιμη η Κυβέρνηση στο θέμα της περαίωσης

Λάθη, παραλείψεις και γκάφες μαρτυρούν τον βαθμό ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, αναφορικά με την περαίωση. Χάος επικρατεί με την περαίωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το αρμόδιο Υπουργείο. Το Υπουργείο Οικονομικών έκλεισε τους κωδικούς, μέσω τον οποίων όσοι εντάχθηκαν στην περαίωση πλήρωναν τις δόσεις τους και πολλοί επιχειρηματίες τώρα αδυνατούν να πληρώσουν. Παρά τους ισχυρισμούς του αρμόδιου Υπουργείου περί δήθεν λαθών στο σύστημα, χιλιάδες επαγγελματίες που εντάχθηκαν στην περαίωση, είναι έκθετοι, καθώς πλήρωσαν ορισμένες δόσεις, όμως, τώρα βρίσκονται στον «αέρα», καθώς το σύστημα έχει κλείσει και δεν δέχεται τα χρήματα των επόμενων δόσεων.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι υπάχθηκαν στην περαίωση για τα έτη 2008, 2009 και 2010, πλήρωσαν τις δόσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όμως τον Ιανουάριο το σύστημα δεν δέχεται να πληρώσει την επόμενη δόση. Επιθυμούν, δηλαδή, οι ίδιοι να πληρώσουν, αλλά τα χρήματά τους δεν γίνονται δεκτά από την εφορία. Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του μέτρου, φάνηκε ο βαθμός ανετοιμότητας και απροετοιμασίας του αρμόδιου Υπουργείου. Δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες να ταλαιπωρούνται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να σταματήσουν να βρίσκονται στον «αέρα» χιλιάδες επιχειρηματίες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο σύστημα της περαίωσης και τώρα αδυνατούν να ανταποκριθούν εξαιτίας προβλημάτων και δυσλειτουργιών εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου;

2. Ολοκληρώθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης. Έρχεται το τραμ!

Τέλος δεν έχουν οι παλινωδίες και η κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τους πολίτες και συγκεκριμένα προς τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αφού είδαν να ολοκληρώνεται το Μετρό Θεσσαλονίκης, τώρα περιμένουν εναγωνίως να δουν και το Τραμ (!), που υποσχέθηκε το αρμόδιο Υπουργείο. Επιτέλους, η υποσχεσιολογία και τα κούφια λόγια πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορεί ένα κυβερνητικό στέλεχος, όπως ο κ. Σηφουνάκης, να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και να «πουλάει στο λαό της πόλης φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Οι Θεσσαλονικείς αναμένουν την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, τα οποία έχουν προκαλέσει ασφυξία στην πόλη. Αντ΄ αυτού ο αρμόδιος Υφυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία τραμ, σε περιοχές όπου δεν φτάνει το Μετρό.

Αυτές οι αοριστολογίες, το μόνο που προκαλούν είναι την εύλογη οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε και από πού θα εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίησή του, εξήγγειλε τραμ, με στόχο τη σύνδεση όλων των σημαντικών αστικών κέντρων. Στην ουσία πρόκειται για ένα σχέδιο γεμάτο από μεγάλα λόγια, αλλά χωρίς κονδύλια και χωρίς χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του. Πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι, ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν ανέχονται άλλο «δούλεμα» από τους κυβερνώντες. Οφείλουν προτού εξαγγείλουν μεγαλεπήβολα έργα, που δεν έχουν ορίζοντα υλοποίησης, να υλοποιούν τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί η πόλη και να σταματήσει η ταλαιπωρία επιχειρήσεων και πολιτών της πόλης μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιο χρονοδιάγραμμα και με ποιους πόρους αναμένει το αρμόδιο Υπουργείο την υλοποίηση του τραμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως εξαγγέλθηκε από τον κ. Σηφουνάκη;

- Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μετρό της πόλης, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά;

3. Ταλαιπωρία επιβατών στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης

Συνεχής είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επιβατών της δημοτικής κοινότητας Αρέθουσας του Δήμου Βόλβης. Τα δρομολόγια της συγκοινωνίας, που εκτελούνται από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις, καθώς η διαδρομή που καλούνται να διανύσουν από την αφετηρία, που βρίσκεται στον Λαγκαδά έως την Αρέθουσα είναι αρκετά μεγάλη. Εκτός, όμως από αυτό, οι αλλεπάλληλες και συνεχείς στάσεις που πραγματοποιούν τα λεωφορεία σε άλλες περιοχές, αυξάνουν τον χρόνο της απόστασης και διπλασιάζουν την ταλαιπωρία των επιβατών.

Οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και οι πολίτες απαιτούν τις ανάλογες υπηρεσίες. Στον Δήμο Βόλβης όμως, που πλέον περιλαμβάνει πολλούς δήμους και χωριά, η εξυπηρέτηση των κατοίκων, αναφορικά με το θέμα της συγκοινωνίας είναι πολύ χαμηλή. Αποστάσεις λίγων λεπτών, καλούνται να τις πραγματοποιήσουν σε διπλάσιους χρόνους, με αποτέλεσμα να προκαλείται η οργή και η αγανάκτηση των επιβατών. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει επί του θέματος και να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του πρώην δήμου Αρέθουσας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιβατών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αρέθουσας στον Δήμο Βόλβης και να εξυπηρετούνται οι πολίτες καλύτερα από την υπάρχουσα συγκοινωνία;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη