11 Μαρ 2011

Πού το πάει η κυβέρνηση με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης;

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σάββας Αναστασιάδης στην εισήγησή του, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσε με θέμα: Περικοπή χρηματοδότησης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων είπε:

« Θα ήθελα αρχικά να σας τονίσω ότι το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας με 30.000 φοιτητές. Οι έκτακτοι καθηγητές προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας στα μέσα Φεβρουαρίου και ενώ η εξεταστική περίοδος ήταν σε εξέλιξη , διότι ήταν ο μόνος τρόπος αντίδρασης, ο μόνος τρόπος πίεσης, αφού είχαν να πληρωθούν από τον περασμένο Οκτώβριο, αν και καλύπτουν το 80% των διδακτικών ωρών.

Η απεργία σήμερα σταμάτησε για δύο λόγος 1) αποφασίσατε να γίνει πρόωρη εκταμίευση τμήματος του προϋπολογισμού του 2011 για να καλυφθούν τα δεδουλευμένα του 2010, λύση που πιστεύω ότι είναι προσωρινή, διότι ξέρουμε ότι μετά δεν υπάρχει καμία περίπτωση έκτακτης ή επιπλέον χρηματοδότησης και 2) έληξαν οι συμβάσεις τους στις 28-02-2011.

Πριν το τέλος του επόμενου εξαμήνου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πιστώσεις τα Τ.Ε.Ι. για τους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες και άρα θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα.

Η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται πλέον στον αστερισμό του Μνημονίου και μία από τις συνέπειες είναι και οι ολοένα και μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και προσωπικό.

Κ. Υπουργέ σιγά - σιγά καταργείτε την επιστήμη. Θα οδηγήσετε την Ελλάδα στην ομάδα των υπανάπτυκτων χωρών , αυτό είναι το όραμά σας ;».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη