31 Μαρ 2011

Άστραψε και βρόντηξε ο Τζιτζικώστας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας μπροστά στο Γάλλο Πρόξενο!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, δέχτηκε στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κριστιάν Τιμονιέρ.
Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερη από μία ώρα, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόξενος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την έκθεση με θέμα τη Μακεδονία που θα γίνει στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι τον προσεχή
Οκτώβριο, η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση για τη Μακεδονία που έχει γίνει σε διεθνές επίπεδο και ζήτησε τη συνδρομή του για την προβολή της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :  «Ο Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη είναι ένας εξαίρετος διπλωμάτης ο οποίος αγαπάει πραγματικά τη Θεσσαλονίκη. Ενημερώθηκα για την έκθεση που διοργανώνεται στο Λούβρο με θέμα τη Μακεδονία και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το εύρος και το περιεχόμενό της. Την ώρα που κάποιοι ‘Έλληνες’’ με την ανοχή του Υπουργείου προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία μας και επιλέγουν να παρουσιάζουν στο σχολικό βιβλίο της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, τα Σκόπια ως Μακεδονία, οι επισκέπτες σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι σημαίνει πραγματικά Μακεδονία και Ελλάδα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη