8 Μαρ 2011

Η Ευρώπη αφυπνίζεται στην επικών διαστάσεων αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας


Islamist Watch Blog 18.2.2011του David J.

Παρόλο που ο Ολλανδός Βουλευτής Geert Wilders προειδοποιεί ότι "τα φώτα σβήνουν σε όλη την Ευρώπη", οι παροιμιώδεις λαμπτήρες αναβοσβήνουν πάνω από τα κεφάλια των Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των πολυπολιτισμικών πολιτικών που επί χρόνια ενθαρρύνουν  το διαχωρισμό αντί για την ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων της Ευρώπης. Με τις συνέπειες αυτής της
προσέγγισης - από τις ζώνες no-go ως τα niqabs – πολύ προφανείς για ν’ αγνοηθούν, τρεις Ευρωπαίοι πολιτικοί με μεγάλη επιρροή παρενέβησαν στο θέμα:
• Τον Οκτώβριο, η Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει "αποτύχει παταγωδώς" στη Γερμανία επειδή έχουν ζητηθεί πολύ λίγα από τους μετανάστες. Υποτίθετο ότι "οι άνθρωποι θα ζούσαν δίπλα-δίπλα και ότι η κατάσταση θα τακτοποιόταν από μόνη της", διευκρίνισε αργότερα. "Αυτό αποδείχθηκε λάθος". Οι μετανάστες πρέπει να υιοθετήσουν τη γλώσσα και τις αξίες της χώρας, τόνισε η Merkel, αποκαλώντας τέτοιες απαιτήσεις το αντίθετο της πολυπολιτισμικότητας.
• Το Φεβρουάριο, ο Πρωθυπουργός David Cameron αποδοκίμασε έντονα το Βρετανικό μοντέλο της κρατικής πολυπολιτισμικότητας. "Έχουμε ενθαρρύνει διαφορετικές κουλτούρες να ζουν ξεχωριστές ζωές, μακριά από τους άλλους και ξέχωρα από την επικρατούσα τάση", τόνισε. "Έχουμε αποτύχει να παράσχουμε ένα όραμα κοινωνίας στην οποία θα αισθάνονται ότι θέλουν ν’ ανήκουν. Έχουμε ανεχτεί από αυτές τις διαχωρισμένες κοινότητες ακόμη και συμπεριφορές που είναι εντελώς αντίθετες με τις αξίες μας".
• Ο Γάλλος Πρόεδρος Nicolas Sarkozy αναφέρθηκε επίσης στο θέμα αυτό το μήνα. "Η απάντησή μου είναι σαφώς ναι, είναι μια αποτυχία", είπε μιλώντας για την πολυπολιτισμικότητα. "Αν έρθετε στη Γαλλία, δέχεστε να αφομοιωθείτε σε μία μόνο κοινότητα, η οποία είναι η εθνική κοινότητα, και αν δεν θέλετε να το αποδεχτείτε αυτό, τότε δεν μπορεί να είστε ευπρόσδεκτοι στη Γαλλία". Επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας θεμελιωδών αξιών, ο Sarkozy υποστήριξε ότι "ήμασταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ταυτότητα του ατόμου που έφθανε κι όχι αρκετά για την ταυτότητα της χώρας που τον δεχόταν".
Λιγότερο διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο Πρωθυπουργός του Βελγίου YvesLeterme, τάχτηκαν τώρα στο πλευρό των επικριτών. Πραγματικά μπροστά ήταν ο JoséMaria Aznar, ο πρώην Ισπανός Πρωθυπουργός, ο οποίος το 2006 είχε προειδοποιήσει ότι η πολυπολιτισμικότητα "διαιρεί και αποδυναμώνει τις κοινωνίες".
Όπως διατείνεται ο Daniel Pipes, η τάση αυτή συντηρητικών ηγετών ν’ αναγνωρίζουν ένα πρόβλημα τόσο οικείο στους συνήθεις Ευρωπαίους αποτελεί αιτία για πανηγυρισμούς. Ωστόσο, ενώ βλέπει "την αντι-Ισλαμική αντίδραση να μεγαλώνει ταχύτερα και από την ίδια την Ισλαμική απειλή", η αργή αντίδραση της Ευρώπης σημαίνει ότι υπάρχει πολύ έδαφος να καλυφθεί κατά του Ισλαμισμού, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κάθε άλλο παρά σίγουρο.
Οι ομιλίες είναι ωραίες αλλά οι πράξεις είναι το κλειδί. Τον προηγούμενο χρόνο παρατηρήθηκαν πολλά παραδείγματα των τελευταίων, από νόμους που απαγορεύουν τις burqas και τα niqabs ως την έμφαση στην καταπολέμηση των αναγκαστικών γάμων. Ωστόσο, σε μια ήπειρο που οι κυβερνήσεις πινακογραφούν "ευαίσθητες αστικές ζώνες" υπό de facto Ισλαμική κυριαρχία, υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά.
Όλα ξεκινούν με την απαραίτητη εξέλιξη στον τρόπο σκέψης που περιγράφεται από τον David Cameron: η σημερινή παθητική ανοχή πρέπει να δώσει τη θέση της σ’ ένα "μυώδη φιλελευθερισμό" που πιστεύει σε ορισμένες αξίες και τις προωθεί ενεργά".  
Το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν http://cohen.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη