14 Μαρ 2011

Μιχάλης Ζαμπίδης: Ένας ήρωας ανάμεσα σε τηλεσκουπίδια

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι είδωλο για χιλιάδες αθλητές στην Ελλάδα αλλά και στο κόσμο. Έγινε ήρωας μετατρέποντας σε πολεμική μηχανή το μικρό δέμας που του χάρισε η φύση.


Έγινε ήρωας μέσα από ατέλειωτες ώρες προπόνησης και πολύ ξύλο, άγριο ξύλο, που έριξε και έφαγε.

Και ξαφνικά αυτός ο αθλητής εμφανίζεται στο χαζοπαιγνίδι του ΑΝΤ1, ανάμεσα σε γλάστρες, βίζιτες, πισωγλέντηδες,...
 ενοικιαζόμενες celebrities, διάσημους στη Κωλοπετινίτσα κερατάδες και πάσης φύσεως νούμερα.

Αυτό το σκουπιδαριό τον ακολούθησε και το βράδι του Σαββάτου για να τον χαζέψει την ώρα που θ αγωνίζεται με τον Τούρκο αντίπαλό του.Γι αυτά τα νούμερα, δεν αρκούσαν οι κερκίδες, αλλά για πρώτη φορά οι υπεύθυνοι της κιτσάτης παραγωγής τοποθέτησαν τραπέζια –λες και επρόκειτο για μπουζουξίδικο-γύρω από την αρένα-πίστα.

Έτσι ο βλαχομπαρόκ υπόκοσμος του εγχώριου σκουπιδαριού-κάτι χρεωκοπημένοι εκδότες που συγκινούνται μόνο στη θέα των δανεικών από τις τράπεζες, σεσημασμένα σούργελα, τηλεπερσόνες της μόδας, και ποικίλης ύλης τηλεοπτικό κατακάθι, ακροβολίστηκε με σκατς και ξηρούς καρπούς δίπλα στην αρένα.

Όλοι αυτοί υποδύθηκαν τους συγκινημένους την ώρα που ακούστηκε ο Εθνικό Ύμνος της χρεωκοπημένης χώρας και περίμεναν από τον Ζαμπίδη να πράξει το "εθνικό του καθήκον".

Ο Μιχάλης στάθηκε τυχερός και χάρη στην εμπειρία του κέρδισε στα σημεία τον Τούρκο, ο οποίος έδειχνε ατάραχος σαν βράχος.

Στη πραγματικότητα αυτό που συνέβη ήταν ότι ο Ζαμπίδης γλίτωσε την πανωλεθρία το βράδι του Σαββάτου-τίποτε λιγότερο.

Μια πανωλεθρία που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του.Τη δουλειά έχει ένας ήρωας της αλάνας ανάμεσα σε ξιπασμένους κοσμικούς της πλάκας;

Αυτό είναι το κοινό του; Σ αυτούς απευθύνεται; Μπορούν αυτοί οι κερατάδες να σεβαστούν τον ιδρώτα και τον πόνο του;

Το χειρότερο που θα του συμβεί είναι να φλωροποιηθεί ανάμεσα σ αυτόν τον συρφετό και να καταστρέψει τη καριέρα του. Στα σημεία γλίτωσε μια ολέθρια ήττα από τον Τούρκο.

Τι δουλειά έχει ένας ήρωας ανάμεσα στο Κωλομπαριστάν της βλαχοσώου μπιζ;

Για τα λεφτά; Δεν νομίζω. Περισσότερα έχει να χάσει-και σε χρήμα-όταν οι ήττες θ αρχίσουν να διαδέχονται τις νίκες.

Ανάμεσα σε φλώρους, βίζιτες και τηλεοπτικά σαπάκια ο Ζαμπίδης κινδυνεύει να καταστρέψει ότι με τόσο κόπο-από τα 11 του χρόνια-έχτισε.

-Μιχάλη,πρόσεχε. Φύγε μακριά τους, για να παραμείνεις ήρωας στη συνείδηση του κόσμου…
 
kourdistoportocalli
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη