7 Μαρ 2011

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Αγαπητό TaXalia
Συνημμένα σας στέλνω ένα άρθρο από την εφημερίδα Καθημερινή της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2011, και νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να το ψάξετε περαιτέρω.

Τα δικά μου σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι τα εξής (θα παρακαλούσα να παραμείνουν ανώνυμα):

Ενδεχομένως ο μηνιαίος μισθός του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων του ΑΠΘ να μην είναι αρκετά υψηλός σε σχέση με την θέση τους και τις μεγάλες -εκτιμώ- ευθύνες τους. Είναι όμως αυτός λόγος για να βγάζουν για τους εαυτούς τους από έναν έξτρα μισθό, της τάξης των 2.000 ευρώ το μήνα?
Αυτό που κάνουν μπορεί να είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό, την ώρα μάλιστα που ολόκληρος ο Ελληνικός λαός υποκειται αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και απολύσεις?

Και τέσσερις ερωτήσεις:

1. Ολόκληρος Πρύτανης «εκτελεί πρωτογενή εργασία Καταχώρισης και Επεξεργασίας Στοιχείων»? Δεν μπορούσε να αναθέσει αυτήν την εργασία σε κάποιους φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψ. διδάκτορες ή έστω σε κάποιους από το Διοικητικό Προσωπικό του πανεπιστημίου?
2. Είναι δυνατόν οι Αντιπρυτάνεις να αμείβονται με έξτρα μισθούς για πράγματα που ήδη πληρώνονται για να κάνουν?
3. Εκεί καταλήγουν τα κονδύλια για έρευνα, για την αναπλήρωση του εισοδήματος των Πρυτάνεων και των Αντιπρυτάνεων?
4. Με τα 2.000 ευρώ που παίρνει έξτρα ο καθένας τους, πόσοι νέοι και άνεργοι ερευνητές του ΑΠΘ (π.χ. υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί κλπ.) θα μπορούσαν να απασχοληθούν και να προάγουν πραγματικά την έρευνα?

Παρακαλώ για την τήρηση της ανωνυμίας μου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη