4 Μαρ 2011

"Συμμαχία" Σαμαρά-Κένι με το βλέμα στο Μνημόνιο!

Με στόχο τη δημιουργία θετικού κλίματος απέναντι στις επιδιώξεις της Ελλάδας για την έξοδο της χώρας από την κρίση μετέχει την Παρασκευή στη Σύνοδο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει επαφές με αρκετούς...
Ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ όπως έγινε γνωστό θα συναντηθεί και με τον Έντνα Κένι, το κόμμα του οποίου επικράτησε -χωρίς αυτοδυναμία- στις πρόσφατες εκλογές στην Ιρλανδία. Η συζήτηση των δύο ανδρών αναμένεται να επικεντρωθεί στην κοινή θέση τους ότι Αθήνα και Δουβλίνο μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους των μνημονίων που έχουν υπογράψει με την τρόικα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  πρόεδρος της ΝΔ θα μετάσχει στη Σύνοδο έχοντας στις αποσκευές του τις προτάσεις για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, μείωση του επιτοκίου και για την έκδοση ευρωομολόγου. O κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί κατ' αρχήν θετικός στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.
Παράλληλα, δεν θα αποκλίνει από την γραμμή που έχει χαράξει και με την οποία είναι κάθετα αντίθετος στην ενσωμάτωση στο Σύνταγμα του δημοσιονομικού κανόνα ή «φρένου χρέους» όπως το ονομάζουν οι Γερμανοί. Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος, επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη