30 Μαρ 2011

Για ποιο λόγο αποφασίστηκε η διακοπή της Αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τη Βιέννη;

Η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με τη Βιέννη διακόπηκε και από το δεύτερο αεροπορικό μεταφορέα της χώρας, την Ολυμπιακή, από την Κυριακή, 27η Μαρτίου, αφού η Aegean Air είχε διακόψει τις πτήσεις της από τον Οκτώβριο του 2010.


Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης. Δείτε ...τα χάλια μας:


Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό:
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης με Βιέννη

Η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με τη Βιέννη διακόπηκε και από το δεύτερο αεροπορικό μεταφορέα της χώρας, την Ολυμπιακή, από την Κυριακή, 27η Μαρτίου, αφού η Aegean Air είχε διακόψει τις πτήσεις της από τον Οκτώβριο του 2010.

Επειδή, η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τη Βιέννη, έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες, την αγανάκτηση έως και την οργή τόσο των Ελλήνων Ομογενών της Αυστρίας και των υπαλλήλων ελληνικών υπηρεσιών, όσο και των Αυστριακών επισκεπτών της Ελλάδας.

Επειδή, γειτονικές στη Αυστρία χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία, χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο της Βιέννης ως αεροδρόμιο ανταπόκρισης, προκειμένου να επισκεφθούν τη χώρα μας, οπότε η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα πλήττεται πολλαπλά σε μία περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Επειδή, τόσο η γραμμή Βιέννη-Θεσσαλονίκη όσο πλέον και εκείνη Βιέννη-Αθήνα, θα εξυπηρετούνται πλέον από την Austrian Airlines με μία μόνο πτήση ημερησίως, κάτι που αναμένεται, απουσία ανταγωνισμού, να έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δυσανάλογη αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων, που καθιστά ασύμφορη οποιαδήποτε επίσκεψη στην Ελλάδα.

Επειδή, εν μέσω κρίσης για την παγκόσμια οικονομία, η Ελλάδα, κατά το 2010, παρέμεινε ως πρώτη επιλογή των Αυστριακών Τουριστών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι Αυστριακοί τουρίστες, αναλογικά με το σύνολο του πληθυσμού της χώρας τους, καταλαμβάνουν την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ είναι και οι πλέον συχνοί επισκέπτες στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, για την περασμένη χρονιά, ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 500.000 τουρίστες.

Επειδή, η βιομηχανία του Τουρισμού είναι η πλέον προσοδοφόρα για την Ελλάδα και κινήσεις όπως η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με σημαντικές πρωτεύουσες του εξωτερικού δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.

Επειδή, γειτονικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, η Κύπρος και η Κροατία, αλλά και εναλλακτικοί προς εμάς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Αίγυπτος, η Ιταλία και η Ισπανία προσφέρουν δελεαστικά πακέτα διαμονής και μετακίνησης.

Επειδή, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να απολέσει τουριστικά έσοδα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Για ποιο λόγο αποφασίστηκε η διακοπή της Αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τη Βιέννη;

2) Υπάρχει απόφαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας για διακοπή της σύνδεσης της Ελλάδας και με άλλες σημαντικές πόλεις του εξωτερικού;

3) Έχει συνταχθεί συνολική οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα συγκεκριμένων αεροπορικών συνδέσεων με χώρες της αλλοδαπής, όχι μόνο βάσει του ναύλου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα;

Δευτέρα, 28η Μαρτίου 2011 Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Ι. Αναστασιάδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη