9 Μαρ 2011

Όλη η αλήθεια για το ποδόσφαιρο της Σερβίας, μέσα από ένα παραμύθι

Ακολουθεί Σερβικό παραμύθι. Κάθε ομοιότητα ή συνωνυμία με πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική.

Επειδή οι περισσότεροι είστε πιτσιρικάδες και αντλείτε πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο με ένα ποντίκι στο χέρι, ακούστε από τον παλιό την όλη ιστορία πάθους και πως συνδέονται όλα αυτά τα ονόματα και ποιός ο ρόλος του καθενός.
Πάμε λοιπόν νεούλια μου, το παραμύθι ξεκινάει.
Μιά τριπλή συμμαχία ξεκίνησε το καλοκαίρι που μας πέρασε και που δεν ήταν άλλη από αυτή του Μαρινακοβιτς -Πατέροβιτς -Μπέοβιτς (σας το έλεγα από το καλοκαίρι και δεν με πιστεύατε, καθώς και για το ξεπουλημένο πρωτάθλημα του Πατέροβιτς στον Μαρινάκοβιτς).

Πρώτο πρόσωπο της ιστορίας ο Δαλούκοβιτς. Οικονομικά ξανοίγματα σε προμηθευτές κλπ σε γνωστές επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο Βόλοφ της Βόρειας Σερβίας (μια απ' αυτές είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση από την original21 της Partizan, αν θυμάστε), είχαν φέρει τον...
 Δαλούκοβιτς κοντά σε οικονομική χρεωκοπία.

Γνωρίζοντας τον Μπέοβιτς, το καλοκαίρι που πέρασε τον πλησίασε με αφορμή τη γνωριμία του δεύτερου με τον Μαρινάκοβιτς. Του είπε πως γνωρίζε τον Ιταλό διαιτητή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βελιγραδίου με την Μακάμπι και πως με 400.000€ αφού έδινε τα μισά στον Ιταλό και τα άλλα μισά τα κρατούσε αυτός, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός Βελιγραδίου να εξασφαλίσει την πρόκριση, γιατί αλλιώς εκεί μέσα δεν θα περνούσε με τίποτε.

Στη συνέχεια ο Μπέοβιτς σαν μέλος της τρόικας ενημέρωσε το έτερο μέλος της, για τα του Δαλούκοβιτς. Ο Μαρινάκοβιτς χωρίς δισταγμό έσπρωξε αμέσως τα 400.

Ο Δαλούκοβιτς θεωρώντας πως ο Ολυμπιακός (Βελιγραδίου πάντα) θα έπαιρνε ούτως ή άλλως την πρόκριση από τη Μακάμπι, δεν έδωσε ούτε ευρώ στον Ιταλό διαιτητή και τα κράτησε όλα για την πάρτη του, έχοντας όμως στην κατοχή τους όλες τις συνομιλίες με τον Μπέοβιτς καταγεγραμμένες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα υπολόγιζε και ο Ολυμπιακός (Βελιγραδίου πάντα) αποκλείστηκε.

Οργισμένος ο Μαρινάκοβιτς ζήτησε μέσω του μεσολαβητή Μπέοβιτς τα 400 πίσω. Ο Δαλούκοβιτς υποσχέθηκε πως θα "ξεχρεώσει" κανονίζοντας ματς υπέρ του Ολυμπιακού Βελιγραδίου, για το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ματς του Παναθηναϊκού Νόβι Σαντ με τον Άρη Κραγκούγιεβατς στο "Κλεάνθωφ Βικελίδοβιτς".

Εκεί ο Μπέοβιτς του ανέφερε πως αν δεν το κάνει θα έχει μεγάλο πρόβλημα με τον Μαρινάκοβιτς και πως δεν του εγγυάται τίποτε μετά. Ταυτόχρονα όμως ο Δαλούκοβιτς έπιασε τον Νικόλα Πατέροβιτς και του ζήτησε βοήθεια, αναφέροντας του πως έχει ήδη στην κατοχή του όλες τις συνομιλίες καταγεγραμμένες.

Ο Πατέροβιτς του ζήτησε να του τις δώσει, να συνεχίσει να καταγράφει και να μην κάνει τίποτε με το ματς του Άρη Κραγκούγιεβατς, υπέρ του Άρη, αλλά να το φτιάξει ανάποδα. Έτσι και έγινε. Το ανύπαρκτο πέναλτυ που δόθηκε από τον Δαλούκοβιτς και που έκρινε το τότε μάτς, το θυμόμαστε όλοι. Η οργή του Μαρινάκοβιτς ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως βγήκε και έκανε δηλώσεις κατά του "προδότη" Δαλούκοβιτς.

Μια παρόμοια, αλλά πραγματική αυτή τη φορά ιστορία, έγινε και στην Ελλάδα. Δείτε το βίντεο από την ελληνική υπόθεση

 

Και τις επόμενες μέρες τον "ξήλωσε" οριστικά από τον διαιτητικό χάρτη αλλά επίσης επεδίωξε να τον ξετρυπώσει και να του ξηγηθεί "αλμυρό φυστίκι".

Αυτοεξορισμένος ο Δαλούκοβιτς στη Σερβική πόλη Solun, έζησε 7 μέρες κρυμμένος σε υπόγεια γκαρσονιέρα και μέχρι να ξεθυμάνει η μεγάλη ένταση. Μετά επέστρεψε στο Βόλοφ, αλλά πάντα προστατεύοντας την κόρη του με την συνοδεία μπράβου και στο σχολείο και σε γνωστό παιδότοπο της οδού 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι κινήσεις του Νικόλα Πατέροβιτς με τον Δαλούκοβιτς έγιναν γνωστές στους άλλους δύο της τρόικας με τελικό αποτέλεσμα τη γνωστή πλέον σε όλους μας σκηνή έντασης Μαρινάκοβιτς-Πατέροβιτς-Μπέοβιτς σε εκείνη την περιβόητη συνεδρίαση της Superleague Σερβίας.

Λίγο καιρό αργότερα ο Πατέροβιτς σαν αποτυχημένος πλέον αποχώρησε με το έτερον του ήμισυ Βγενόπουλοφ από τη διοίκηση και τα τεκτενόμενα στον Παναθηναϊκό Νόβι Σαντ.

Και φυσικά η τρόικα έπαψε να υφίσταται πλέον. Έμειναν δύο να κάνουν κουμάντα στα ποδοσφαιρικά σερβικά δρώμενα.

Κι εδώ ξεκινά το τρίτο μέρος αυτής της φανταστικής ιστορίας μας,

Η οργή Πατέροβιτς και η τάση εκδίκησης.
Έχοντας λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία στα χέρια του απο τον Δαλούκοβιτς, ξεκινά τον πόλεμο κόντρα στον Μαρινάκοβιτς και τον Μπέοβιτς. Δεν θέλει όμως να φανεί ο ίδιος προς τα έξω. Έτσι στρατολογεί επί αμοιβή τον Βοργιάωφ, ο οποίος πιάνει αμέσως δουλειά.
Το ίδιο και ο Κουγιάνοφ σαν νομικός συμπαραστάτης του Δαλούκοβιτς. Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου το είδαμε μέχρι χτες και περιμένουμε τη συνέχεια του.

Σημ: Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά φανταστικές σκέψεις του γράφοντα, χωρίς να άπτονται της πραγματικότητας, άλλωστε πόσες φορές δεν έχουμε φαντασιώσεις και ανυπόστατες-αβάσιμες σκέψεις και ονειρώξεις? Μην τα λάβετε λοιπόν σας παρακαλώ σοβαρά υπ'όψη και μην τα θεωρήσετε σαν πραγματικά δεδομένα. Ευχαριστώ!

Μια παρόμοια, αλλά πραγματική αυτή τη φορά ιστορία, έγινε και στην Ελλάδα. Δείτε κι αυτό το βίντεο


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη