7 Μαρ 2011

«Όλοι επειγόντως σε νοσοκομεία»


Από το Greece-salonika

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε επισήμως σήμερα την άμεση μεταφορά των μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας από το Μέγαρο Υπατία σε νοσοκομειακές μονάδες του ΕΣΥ, προκειμένου να προστατευθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία και η ζωή τους.

Ηδη η απεργία πείνας των μεταναστών έχει φτάσει την 42η ημέρα, στο Μέγαρο Υπατία και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ δεκάδες έχουν...προχωρήσει και σε απεργία δίψας, κάνοντας ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.
Η κρατική τηλεόραση πριν λίγο στο δελτίο της ότι οι μετανάστες απέριψαν το αίτημα του υπουργείου.

Στην σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι το υπουργείο τονίζει ότι από την περασμένη Παρασκευή καθημερινά κλιμάκια ιατρών του ΕΣΥ επισκέπτονται το Μέγαρο Υπατία για να καταγράψουν την κατάσταση και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

«Έως σήμερα 15 γιατροί, από διαφορετικά νοσοκομεία του ΕΣΥ που εφημέρευαν, διαπίστωσαν τα ίδια ακριβώς πράγματα :
αδυναμία να γίνει εξατομικευμένη εξέταση, καθώς και οι απαραίτητες παρακλινικές εξετάσεις σε πάνω από 140 ανθρώπους που βρίσκονται στο κτήριο «Υπατία»
άθλιες συνθήκες διαβίωσης που εγκυμονούν μια σειρά κινδύνων για την υγεία τους
εξάντληση πολλών από αυτούς λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας και
επιδείνωση των ανωτέρω συνθηκών και καταστάσεων λόγω της όξυνσης των καιρικών συνθηκών

Το σύνολο των ιατρών του ΕΣΥ εισηγήθηκε προληπτική μεταφορά όλων των μεταναστών σε νοσοκομεία και ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Άρης Μουσιώνης ζήτησε επανηλειμένα από τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να δεχθούν αυτή την πρόταση, αλλά μέχρι σήμερα αυτή απορρίπτεται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ενημερωμένο http://greece-salonika.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη