15 Μαρ 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Aποκαλυπτική ερώτηση του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη
Στον ΟΣΕ το τελευταίο διάστημα, στο όνομα της εξυγίανσης δρομολογήθηκαν από την διοίκηση μία σειρά από ενέργειες σε θέματα προσωπικού, όπως:


Καταργήθηκε ο ισχύων κανονισμός, με αποτέλεσμα να ανατραπούν όλες οι εργασιακές σχέσεις.

Η Διοίκηση προχώρησε σε υποχρεωτικές μετατάξεις του προσωπικού σε άλλους φορείς του Δημοσίου και στην συνέχεια κάλυψε, με την διαδικασία του επείγοντος, κενές θέσεις Διευθυντών Μηχανικών με συνταξιούχους του ΟΣΕ. Στηριζόμενη στο Ν.3429/2005, στέρησε το νόμιμο δικαίωμα της προαγωγής και των ίσων ευκαιριών στους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις, εν ενεργεία διπλωματούχους μηχανικούς.

Με δεδομένο ότι οι τοποθετήσεις θεωρούνται από το σύνολο των υπαλλήλων στον ΟΣΕ, αντιδεοντολογικές και προκλητικές: α) διότι επιβαρύνουν οικονομικά τον ΟΣΕ, σε μία περίοδο που γίνονται περικοπές σε μισθούς, δώρα και επιδόματα και β) διότι ήδη με το Ν.3891/2010 καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, ισοπεδώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του σιδηροδρόμου και, επιπλέον, η διοίκηση προχωράει παράτυπα και σε ανάθεση καθηκόντων.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην επαναφορά συνταξιούχων σε θέσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων;

Πόσο θα κοστίσουν οι συμβάσεις των συνταξιούχων Μηχανικών, την ώρα που δώρα, επιδόματα, δευτερεύουσες αλλά και κύριες αποδοχές μειώνονται;

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη