14 Μαρ 2011

Να πωλήσει το κράτος στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τα ακίνητα που έχει γράψει στο Κτηματολόγιο ως δικά του


Όπως είναι γνωστό, σε πάρα πολλές, εκτός σχεδίου πόλεως, περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες μπήκαν στο Κτηματολόγιο, το ελληνικό κράτος πήγε και δήλωσε ως δικές του εκ του νόμου, διάφορες εκτάσεις και οικόπεδα, με την σαθρή αιτιολογία, ότι ήταν πάλαι ποτέ δασικές εκτάσεις, χωρίς κάν να....
έχει συντάξει επίσημους δασικούς χάρτες για τις περιοχές αυτές.

Έτσι λοιπόν, χιλιάδες πολίτες που διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας, ακόμα και του προπερασμένου αιώνα, διαπίστωσαν με θλίψη τους να εξαφανίζεται το δικό τους όνομα και να δηλώνεται ως κύριος το Δημόσιο στις αντίστοιχες Κτηματολογικές εγγραφές, χάνοντας έτσι τα κτήματά τους, με το έτσι θέλω, ενώ οι πολίτες αυτοί έχουν ακόμα και κτίρια μέσα στα κτήματα αυτά με άδειες ηλεκτροδότησης και ύδρευσης από το ίδιο το κράτος. Πολλές είναι αυτές οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Μια περιοχή που πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή μας είναι η περιοχή Αρτέμιδα του νομού Αττικής, όπου έχει ήδη κτιστεί ολόκληρη πόλη πάνω σε φερόμενα ως δημόσια κτήματα.

Όλοι αυτοί οι πολίτες, αναγκάζονται τώρα πλέον και καταφεύγουν σε δικηγόρους, προκειμένου να στραφούν δικαστικά εναντίον του ελληνικού δημοσίου, όπου συνήθως δικαιώνονται, αλλά διεξάγουν προηγουμένως μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες και υποβάλλονται σε μεγάλες δικαστικές δαπάνες.

Ιδού λοιπόν, πεδίο είσπραξης εσόδων για το κράτος και ταυτόχρονα απονομής οριστικών και εκκαθαρισμένων τίτλων  ιδιοκτησίας προς τους πολίτες στα πλαίσια του πνεύματος μιας ρύθμισης, αντίστοιχης με αυτής που έγινε και για τους ημιϋπαίθριους χώρους.

Θα πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση, να υπολογίσει μια λογική αποζημίωση και να καλέσει όσους πολίτες, διαθέτουν τίτλους πάνω από μια 20ετία και θέλουν να αποφύγουν τους δικαστικούς αγώνες, να προσέλθουν για παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας. Δεν φανταζόμαστε να πιστεύει κανείς ότι σε περιοχές όπου είναι ήδη από δεκαετίες πυκνοδομημένες, θα έρθει το κράτος ποτέ να γκρεμίσει τα σπίτια και να φτιάξει δάσος.

Αυτή θα είναι και μια πώληση δημόσιας γης προς Έλληνες πολίτες στα πλαίσια της εξεύρεσης των 50 δις που υποσχέθηκε στην Τρόϊκα η κυβέρνηση και πιστέψτε μας, τα χρήματα δεν θα είναι λίγα
Εκτός και αν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ενδιαφέρει μόνον η πώληση άλλων επικερδών περιουσιακών στοιχείων προς μεγαλοσυμφέροντα και τον ραγιά ψηφοφόρο να τον κρατάει μόνιμα αιχμάλωτο.

Να λοιπόν και μια ιδέα και για τη Νέα Δημοκρατία, στα πλαίσια του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος "Ζάππειο 2", το οποίο θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς. 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη