10 Μαρ 2011

Κι άλλο χοντρό φάουλ του κυρ Γιάννη...


Και καλά, γιατί έδωσε αναφορά στον Νταβούτογλου για τους μουσουλμάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη; Τους θεωρεί Τούρκους; Αυτό μας λέει; Ο Μπουτάρης δεν έλεγε προεκλογικά ότι ο δήμαρχος δεν είναι για να κάνει εξωτερική πολιτική; Προφανώς εννοούσε ότι ένας δήμαρχος δεν πρέπει να υπερασπίζεται το όνομα της Μακεδονίας. Αλλά να βαφτίζει Τούρκους τους μουσουλμάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη, μπορεί (εδώ μπορεί να κάνει γκέι γάμους, σου λέει ο άλλος, βαφτίσια... Τούρκων δεν θα μπορεί;). Φάουλ κυρ Γιάννη, φάουλ... Και μάλιστα χοντρό. 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, υποδέχθηκε σήμερα (Πέμπτη 10-03-2011) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, στο νέο  Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.
    Κατά  τη διάρκεια της μισάωρης συζήτησής  τους, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε
τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από Τουρκία προς την Ελλάδα, αλλά και οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων και ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για σειρά ταξιδιών που προγραμματίζει σε αστικά κέντρα της γείτονος.
    Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως ο  Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους Μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης στην άσκηση των θρησκευτικών αναγκών τους, αλλά και για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου, το οποίο έχει ήδη προγραμματιστεί.
    Αναφέρθηκε  επίσης στην προσπάθεια του Δήμου  Θεσσαλονίκης να καταστεί η Θεσσαλονίκη παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη στο θέμα της διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, συμπεριλαμβανομένης και της Οθωμανικής, ως μοχλό ανάπτυξης της πόλης.
    «Είχα την ευχαρίστηση  σήμερα να υποδεχθώ στο Δημαρχείο της  Θεσσαλονίκης τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου. Συζητήσαμε για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε και επαναφέραμε το θέμα της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Σμύρνης, καθώς και τη δυνατότητα θαλάσσιας σύνδεσης των δύο πόλεων», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. «Συζητήσαμε επίσης τις προσπάθειες που κάνουμε για την συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης μας με την Κωνσταντινούπολη  και την Σμύρνη. Η Θεσσαλονίκη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουριστικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές», κατέληξε.
    Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως «η Θεσσαλονίκη  είναι πολύ τυχερή που έχει έναν Δήμαρχο με όραμα», ενώ παρατήρησε πως οι δύο χώρες διανύουν περίοδο μεγάλης φιλίας και άρα παρουσιάζεται η ευκαιρία να στηθούν νέες γέφυρες φιλίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης καθώς και Θεσσαλονίκης και Σμύρνης. «Δίνω το λόγο μου στον αγαπητό Γιάννη πως θα φροντίσω να προβάλλω τη Θεσσαλονίκη, και πως σε κάθε προσπάθειά του για ανάπτυξη της πόλης αυτής, θα βρίσκομαι στο πλευρό του».
    Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε πως θα παρακολουθήσει προσωπικά το θέμα της αδελφοποίησης  της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη, ενώ υπογράμμισε πως θα απευθυνθεί στους αρμοδίους για την συγκοινωνιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη