8 Μαρ 2011

"Μιά επιστήμη, χωρίς επιστήμονες"

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ : «ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ»

Υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και του ...
Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώθηκε από την ART & science FESTIVAL INTERNATIONAL, με μεγάλη επιτυχία, στην Πάτρα, ημερίδα Πολιτισμού με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ : ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, Ο Πολιτισμός ως μοχλός Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Ο Μητροπολιτικός Ρόλος της Πάτρας στη Δυτική Ελλάδα».

Το Συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Nομού Πειραιώς και Νήσων, με θέμα «Η ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αναπληρωτής Δήμαρχος Πατρέων κ. Λένα Καλεντζώτη, η οποία και παρουσίασε την ομιλία της με θέμα : «Πάτρα, μια πόλη ανάμεσα στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό». Ο κ. Παναγιώτης Κατσούλης, Δήμαρχος Μεσολογγίου αναφέρθηκε εκτενώς στον Πολιτισμό και στην Αυτοδιοίκηση ενώ ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ανέλυσε στην ομιλία του. το θέμα «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Νικόλαος Καρακίτσος, μίλησε στο ακροατήριο για τη «ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ».

Επίσης το λόγο πήραν οι Δημήτρης Δουγένης, Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τ. Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ», Απόστολος Πιέρρης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών – Φιλόσοφος, με θέμα «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και Παναγιώτης Ζέρβας, Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του INTERNATIONAL ART και SCIENCE FESTIVAL με θέμα «Ο ΠΑΡΑΔΟΞΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ».

Τέλος, στο συνέδριο απέστειλε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης, ενώ παρευρέθησαν και οι Ευθύμιος Κοτζιάς, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και Αθανάσιος Καρπής, Δήμαρχος Ερυμάνθου.

ΦΩΤΟ : Ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης με τον κ. Ζέρβα (δεξιά).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη