1 Μαρ 2011

Ο Κώστας Γκιουλέκας για τις απολύσεις στα Μ.Μ.Ε.

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό 9,84 της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σταλινικές μεθόδους και πρακτικές εφαρμόζουν στα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα οι νέες Διοικήσεις των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Απόλυτα εναρμονισμένες, ως προς τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούν, ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Καμίνης προφανώς έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι «αποκεφαλισμοί» πολλών εργαζομένων και οι παρεμβάσεις σε δημοσιογράφους στα Μέσα αυτά.

Μετά τις πρόσφατες απολύσεις στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης και Θεάματος του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις παρεμβάσεις της Αντιπροέδρου της ΔΕΠΘΕ προς δημοσιογράφο της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, η οποία «δυσαρέστησε» τη νέα Διοίκηση, γιατί χρησιμοποίησε σε εκπομπή της τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» - με αποτέλεσμα να απαγορευτεί στη δημοσιογράφο εφεξής η χρήση του όρου αυτού – είχαμε στη συνέχεια το πογκρόμ απολύσεων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας δεκάδων δημοσιογράφων. Αποκορύφωμα αυτών των μαζικών απολύσεων υπήρξε και ο τρόπος με τον οποίο ζητήθηκε από κάποιους από αυτούς να σταματήσουν την εργασία τους, όπως στις περιπτώσεις των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη, Χρήστου Ράπτη και Γιώργου Κουβαρά – και, ενδεχομένως, και άλλων, σε βάρος των οποίων πιθανόν να συνέβη το ίδιο – που τους ζητήθηκε λίγη ώρα πριν μπουν στο στούντιο να «αποχαιρετήσουν» τους ακροατές τους ζωντανά από τις εκπομπές τους.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις πρακτικές αυτές, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απολυμένους εργαζόμενους, οι οποίοι έχασαν εντελώς απροειδοποίητα την εργασία τους και ζητούμε την παρέμβαση των Ενώσεων Συντακτών, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ καθώς και άλλων αντιστοίχων Σωματείων για τους υπόλοιπους εργαζομένους, ώστε να μην επιτραπεί η συνέχεια αυτού του φαινομένου που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, στην περίοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη