23 Μαρ 2011

Το βαπόρι απ΄την Περσία, πιάστηκε στην Ημαθία

Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε τη Δευτέρα η Ασφάλεια Βέροιας και η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, καθώς αστυνομικοί του τμήματος εντόπισαν και κατάσχεσαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης και συνέλαβαν τον 26χρονο διακινητή της...
 ναρκωτικής ουσίας που είναι Έλληνας και κάτοικος περιοχής της Ημαθίας. Ενώ, μόλις τρεις μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και Βέροιας συνέλαβαν, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, άλλα τρία νεαρά άτομα (εκ των οποίων ο ένας δραπέτης φυλακών) και κατάσχεσαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη).


Στις επιτυχίες αυτές αναφέρθηκε χθες, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κ. Δημήτριος Παπαχρήστου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο γραφείο του, παρουσία του διοικητή της Ασφάλειας Βέροιας κ. Μιχ. Τσιριλάκη και του υποδιοικητή της υπηρεσίας κ. Αλέξ. Κουτή.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής έκανε λόγο για «μια πολύ καλή επιτυχία στη δίωξη του αδικήματος της εμπορίας ναρκωτικών», ενώ παρέθεσε και στοιχεία από τη δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον τομέα της δίωξης ναρκωτικών, από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα. Ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφήσουν τα 18 κατασχεθέντα δέματα που περιείχαν κάνναβη.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του τμήματος, την Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 19:15, στο Άλσος Βέροιας Ημαθίας, συνέλαβαν έναν Έλληνα 26 ετών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σχετική παρακολούθηση. Προηγήθηκε μια συνάντηση στην περιοχή Σαραντόβρυσες έξω από τη Βέροια, όπου είχε προσέλθει ο συλληφθείς για να συναντηθεί με αστυνομικούς που παρίσταναν τους αγοραστές ναρκωτικών (είχε συμφωνηθεί να αγοράσουν 10 κιλά κάνναβης έναντι 15.000 ευρώ). Κατά τη διάρκεια της «συναλλαγής», ο δράστης υπέδειξε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 11.816 γραμ. κάνναβης, χρηματικό ποσό 180 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον: 8 δέματα συνολικού βάρους 8.212,7 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και μία σιδερογροθιά και δύο μαχαίρια.

Συνολικά κατασχέθηκαν 20.028,7 γραμ. κάνναβης καθώς και το προαναφερθέν όχημα. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Η προέλευση της κάνναβης διερευνάται. Η εμπορική αξία των ναρκωτικών στη λιανική πώληση εκτιμάται ότι θα έφθανε περίπου τις 90.000 ευρώ.

Ο κ. Παπαχρήστου συνεχάρη τους συναδέλφους του, του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, για την επιτυχία, αλλά και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας για τη σύλληψη τριών άλλων δραστών για διακίνηση ναρκωτικών, ο ένας εκ των οποίων ήταν δραπέτης φυλακών.

http://www.maknews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη