23 Μαρ 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη

Διαβάστε και: Στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών

Στον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη αφιερώνει φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (αύριο, 21 Μαρτίου), με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του.



Στο πλαίσιο του εορτασμού, το ΕΚΕΒΘΙ έχει προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ οι στίχοι του Ελύτη θα ταξιδέψουν για έναν ολόκληρο μήνα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρένα, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ, τραμ) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ρόδο και Ζάκυνθο.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 19:00) σύγχρονοι λογοτέχνες θα διαβάσουν έργα του μεγάλου ποιητή στα βιβλιοπωλεία «Public» Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Ιωαννίνων. Μέρος θα λάβουν οι: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Βασίλης Βασιλικός, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Σταύρος Ζαφειρίου, Ρούλα Κακλαμανάκη, Ολυμπία Καράγιωργα, Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου, Γιάννης Κοντός, Θωμάς Κοροβίνης, Ευτυχία Λουκίδου, Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου, Μάρκος Μέσκος, Ανδρέας Μήτσου, Στρατής Πασχάλης, Τζίνα Πολίτη, Ζωή Σαμαρά, Γιώργος Σκαμπαρδώνη, Λύντια Στεφάνου και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Επίσης, στις βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης θα διοργανωθούν «ποιητικές γωνιές», οι επισκέπτες των οποίων θα γνωρίσουν ξανά τον Ελύτη μέσα από οπτικοακουστικό υλικό (απαγγελίες του ίδιου του ποιητή, μελοποιημένα ποιήματά του, αφίσες με στίχους) και βιβλία του.

http://www.madata.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη