31 Μαρ 2011

Τι γυρεύει η CIA στη Λιβύη;

Εξουσιοδότηση στη CIA για παροχή υποστήριξης στους εξεγερμένους στην Λιβύη φέρεται να έχει υπογράψει μυστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Επισήμως, ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει τις πληροφορίες για τη μυστική εντολή, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον δηλώνει...
πως ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για εξοπλισμό των ανταρτών. Το βέβαιο είναι πως πράκτορες της CIA και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη Λιβύη, δημιουργώντας επαφές με τους αντικαθεστωτικούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αλλά και όσα μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τη διαταγή μέσα στις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες. Η CIA, η οποία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος, φέρεται να έχει οργανώσει εδώ και εβδομάδες μικρές ομάδες από πράκτορές της στη Λιβύη, με αποστολή να αποκαταστήσουν επαφή με την αντιπολίτευση και να καθορίσουν στόχους για τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC, η διαταγή αφορά στην παροχή μυστικής βοήθειας προς τους εξεγερμένους, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά για τον εξοπλισμό τους, αλλά ανοίγει το δρόμο για να συμβεί αυτό στο μέλλον.
Οι New York Times αναφέρουν, επίσης, ότι στη Λιβύη βρίσκονται και πράκτορες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι κατευθύνουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.
Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη