21 Μαρ 2011

Με εκείνη την Προανακριτική για τη SIEMENS τι γίνεται;

Υπάρχει άραγε πιο επαίσχυντη συμπεριφορά απαξίωσης από εκείνη των κ.κ Παπανδρέου και Σαμαρά, απέναντι στους βουλευτές τους, από την ευτελή αντιμετώπιση προς τα πρόσωπα όσων οι δύο αρχηγοί όρισαν ως μέλη της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens;


Ένα χρόνο τώρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Χρήστος Αηδόνης, Ιωσήφ Βαλυράκης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Μακρυπίδης, Γιώργος Νικητιάδης, Παντελής Οικονόμου, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Ρήγας, Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη και της ΝΔ: Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Αναστάσιος Νεράντζης, Σταύρος Καλαφάτης, Γρηγόρης Αποστολάκος, Παναγιώτης Καμμένος, Χρήστος Σταϊκούρας, ερευνούσαν το πιο χυδαίο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Η συγκεκριμένη Εξεταστική όσο κι αν επιχείρησαν τα γνωστά καθεστωτικά φερέφωνα της διαπλοκής και των εργολάβων να την απαξιώσουν, φώτισε πολλές σκοτεινές πτυχές του σκανδάλου. Έφερε στην επιφάνεια ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών οι οποίοι πλούτισαν από συγεκριμένες αναθέσεις. Ακόμη και τον πανίσχυρο Κόκκαλη συνέλαβε ψευδόμενο όταν δήλωνε ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον Παντελεήμονα Καρακώστα, τον νταλαβεριτζή του Καλάμου.

Η Εξεταστική για τη Siemens κόντρα στη συσκότιση των ΜΜΕ που ελέγχει η ξιπασμένη διαπλοκή, με μοναδικό αρωγό στις προσπάθειές της δυο-τρία blogs, έκανε σπουδαία δουλειά για τα μέτρα του Ελληνικού κοινοβουλίου που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε Μαυσωλείο Συγκάλυψης της Διαφθοράς. (Σας παρακαλώ θυμηθείτε εκείνη την ανεκδιήγητη Εξεταστική για τα Εξοπλιστικά την οποία συνέστησε ο «Διώκτης του Μπαιρακτάρη» Καραμανλής, με επικεφαλής τον ανεκδιήγητο Τραγάκη. Τον τελευταίο «καθάρισαν» χαλαρά οι συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος και Λοβέρδος, παραδίδοντας στη κοινωνία πάλλευκες περιστερές τους εμπλεκόμενους υπουργούς)

Φτάσαμε λοιπόν μετά από ένα χρόνο διερεύνησης του σκανδάλου από την Εξεταστική ο πρωθυπουργός «να ματώσουμε» Παπανδρέου και ο αρχηγός της ΝΔ-SATURN Σαμαράς, να συγκαλύπτουν προκλητικά το σκάνδαλο της Siemens, ταπεινώνοντας τους βουλευτές τους, ευτελίζοντάς τους, χλευάζοντας τους Έλληνες πολίτες και φυσικά την Ελληνική Δικαιοσύνη

Οι δύο αρχηγοί -το όνομα και το προσωπικό τηλέφωνο του ενός (οικίας) υπήρχε φαρδύ πλατύ στην ατζέντα της Αικ. Τσακάλου, Γραμματέως του Χριστοφοράκου-και ο άλλος διετέλεσε θαμώνας και ομιλητής του Ιδρύματος Κόκκαλη-πασχίζουν με κάθε τρόπο να ξεχασθεί η περίφημη σύσταση της Προανακριτικής.

Την ίδια στιγμή προκλητικές περιπτώσεις εμπλοκής στην υπόθεση των Μαύρων Ταμείων και μεθοδεύσεις τύπου Τσουκάτου, Μαντέλη και πολλών άλλων παραμένουν ατιμώρητες, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Μέσα σ αυτό το πρόστυχο κλίμα συγκάλυψης που καλλιεργούν οι 2 ηγέτες, θα περίμενε κανείς από τους 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να διασώσουν την τιμή τους, κόντρα στις ηγεσίες τους.

Να κινήσουν οι ίδιοι την διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για την σύσταση Εξεταστικής, ώστε να δούμε ποιοι από τους 300 θα υπογράψουν και ποιοι θα αρνηθούν.

Είναι το ελάχιστο που μπορούν να πράξουν υπερασπιζόμενοι την εθνική αποστολή τους.

Περιμένουμε από τους 16 να φωνάξουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens από τους –αλίμονό μας-Παπανδρέου και Σαμαρά.
 
Του Βασίλη Μπόνιου στο kourdistoportocali
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη