27 Μαρ 2011

Ιστορικό video διαμαρτυρίας από την παρέλαση στην Σύρο! Οι νέοι δεν γύρισαν το κεφάλι προς τους επισήμους.. αλλά…

…για να ακριβολογούμε,… το γύρισαν προς την άλλη μεριά όπου και υπάρχει άγαλμα του ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη!(κυρ Θόδωρε, στο video βλέπουμε ότι πάνω από το 80% των κατοίκων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Σύρο!)

Πρώτα τα μαθήματα ρεμπέτικου στον πρωθυπουργό (δείτε εδώ ένα καταπληκτικό βίντεο με ρεμπέτικη μουσική υπόκρουση!!) και στο καπάκι μία ιστορική κίνηση διαμαρτυρίας, οι νέοι –μαθητές κυρίως- της Σύρου –μέλη του Σύριζα κατά τον Πάγκαλο- έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Έστρεψαν τα κεφάλια αντίθετα προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής.

Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα στόματα.

Μετά το πέρας της παρελάσης, τα παιδιά ''παρέλασαν'' και εκείνα στην πλατεία δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των επεισοδίων που βίωσαν την 21η Μαρτίου, που σημάδεψαν τη Σύρο και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη τους. Μαζί τους συντάχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των σχολείων, καταχειροκροτήθηκαν όλοι από τον Συριανό λαό και τον κόσμο που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δείτε το εκπληκτικό video!!
Διαβάστε και:Το φιάσκο των Κυκλάδων (Παπανδρέου + Σύρος)

και ακούστε ρεμπέτικη μουσική


http://taxalia.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη