30 Απρ 2011

Αφορολόγητο 15.000 ευρώ επιθυμεί η Λ.Κατσέλη!

Υπέρ ενός ενιαίου συστήματος φορολογίας εισοδήματος με αύξηση αφορολόγητου ορίου στις 14.000-15.000 ευρώ τάχθηκε η αρμόδια για θέματα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, συναντώμενη χθες με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης....

Υπό τις παρούσες συνθήκες το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, δεν εξετάζει ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης φορολογικών συντελεστών για νομικά πρόσωπα από τα επίπεδα του 25% που είναι σήμερα. Αντίθετα, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο αύξησης φορολογίας για μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό δεν είναι στις προτεραιότητές μας».

Στη συνάντηση με τα προεδρεία των Επιμελητηρίων (Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού), τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της μη πληρωμής εισφορών στον ΟΑΕΕ, ενώ αναφερόμενη στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών με 28 δισ., είπε ότι «η κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στις τράπεζες». Αντιπρότεινε τη σύσταση Ειδικού Ταμείου Αναχρηματοδότησης Τραπεζών που θα κατευθύνει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, ενώ επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης στην Ελλάδα μιας τράπεζας που θα απευθύνεται αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρότεινε δε τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού οργανισμού με τη σύμπραξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Επιμελητηρίων.

Με δηλώσεις της μετά τη συνάντηση και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, είπε πως αυτό που εισέπραξε κατά τις επαφές της ήταν: κραυγή αγωνίας από όλες τις επιχειρήσεις, λόγω πιστωτικής ασφυξίας και πολύ υψηλού κόστους δανεισμού, και ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Βέβαιος ότι θα υπάρξει συρρίκνωση θέσεων εργασίας και αύξηση ανεργίας στο προσεχές διάστημα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Γιώργος Μυλωνάς, τονίζοντας ότι «οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού». Τόνισε πως το πρόβλημα επιδεινώνεται κάθε εβδομάδα και «το ζήτημα είναι πώς θα το μειώσουμε, πώς θα το ελαχιστοποιήσουμε».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/11/2008
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη