28 Απρ 2011

Παρουσίαση "Θεατρικών Συναντήσεων" 2011

Είκοσι δύο παραστάσεις από τέσσερις αθηναϊκούς θιάσους περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών «Θεατρικών Συναντήσεων» το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου. Η φετινή διοργάνωση, την οποία διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο δήμος Καλαμαριάς δια της αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, ξεκινά στις 3 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 29 του ίδιου μήνα.

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως «η οικονομική κρίση αγγίζει και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά εμείς λάβαμε την απόφαση να στηρίξουμε οικονομικά τον πολύ πετυχημένο θεσμό των 'Θεατρικών Συναντήσεων' με κάθε κόστος. Το ίδιο κάνουμε και με τις δεκάδες, άλλες, ανάλογες εκδηλώσεις καθώς πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι ανταποδοτικός».
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Νίκος Ζαχαριάδης τόνισε πως «οι 'Θεατρικές Συναντήσεις' έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού της Θεσσαλονίκης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μέσα από αυτόν το θεσμό δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις αθηναϊκών σχημάτων οι οποίες έχουν κερδίσει την εκτίμηση κριτικών και κοινού».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δήμου Καλαμαριάς κ. Γιώργος Καζαντζής είπε ότι «ο θεσμός των 'Θεατρικών Συναντήσεων' διοργανώνεται φέτος με τις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας την πείρα των προηγούμενων τριών χρόνων αλλά και τις άριστες υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου 'Μελίνα Μερκούρη». Διαβεβαίωσε ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια «καθώς μας ενδιαφέρει να μυήσουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο ποιοτικό θέατρο».

Παράλληλα με τις παραστάσεις θα διοργανωθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συζητήσεις για κάθε θεατρικό έργο αλλά και γενικότερα για το θεατρικό γίγνεσθαι, οι οποίες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη μετά το πέρας της παράστασης.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, δυναμικότητας 290 θέσεων, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να δεχτεί και τις πιο απαιτητικές παραγωγές, με άρτια καταρτισμένο τεχνικό και διοικητικό στελεχιακό δυναμικό.

Υ.Γ. Φωτογραφίες από την συνέντευξη Τύπου θα βρείτε στο www.megapress.gr (Παύλος Μακρίδης)


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών Θεατρικών Συναντήσεων έχει ως εξής:

1η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

3 - 8 ΜΑΪΟΥ 2011

ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧ ΑΝΙΜΟ

Κείμενα ΕΧ ΑΝΙΜΟ

Σκηνοθεσία Σέργιος Γκάκας

Σκηνικό-Κοστούμια Έλενα Χριστούλη

Κατασκευή σκηνικού Νίκος Μουντάκης

Κατασκευή κοστουμιών «Τα ρούχα του βασιλιά»

Τραγούδι Στάθης Δρογώσης

Φωτογραφίες Τάσος Βρεττός

Παίζουν

Παύλος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Κρήτος, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου και Ζήσης Ρούμπος.
Με δυο λόγια…

Έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της ομάδας το 2005, μετά το «Sorry, sold out!», τις τρεις επιτυχημένες χρονιές με το «Νοσφεράτου Διδόντικους» και την περυσινή συνδημιουργία του «Τελεία GR» οι ΕΧ ΑΝΙΜΟ επιστρέφουν με την καινούργια κωμωδία τους, «Το Ντοκυμανταίρ».
Το «Ντοκυμανταίρ» είναι η ματιά των ΕΧ ΑΝΙΜΟ στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ένα παιχνίδι, μια άλλη οπτική. Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο δολοπλοκιών, εγκλημάτων, έρωτα, πάθους, προδοσίας, ανελέητων μαχών και εγκεφαλικής υπερδιέγερσης.

Με άπειρη δόση τρέλας και εξωφρενικού χιούμορ πέντε ερευνητές αναλύουν μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της ανθρωπότητας, ψάχνοντας τις λύσεις των δυσκολότερων αινιγμάτων.

Το «Ντοκυμανταίρ» αναζητά την αλήθεια χρησιμοποιώντας εξελιγμένες ανακριτικές μεθόδους, κανόνες της παραφυσικής και της υπνογνωσίας, τεχνικές κλόουν, αφηγηματική μίμα, υποθετικούς συνδέσμους, αρχεία κρατικών υπηρεσιών, αρχαιολογικές σκαπάνες, παλαιούς χάρτες, κλεψύδρες ακριβείας, τη διαδραστική ψυχανάλυση, και φυσικά, τα πλέον σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας.

ΕΧ ΑΝΙΜΟ

Η θεατρική ομάδα ΕΧ ΑΝΙΜΟ ιδρύθηκε το 2005 από μια ομάδα πέντε νεαρών ηθοποιών οι οποίοι ένα χρόνο αφότου τελείωσαν τη σχολή αναζητούσαν το δικό τους στίγμα στα θεατρικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Οι ΕΧ ΑΝΙΜΟ έχουν εισάγει πρωτοποριακές τεχνοτροπίες στη θεατρική σκηνή και παρά το νεαρό της ηλικίας της η ομάδα έχει πιστό και φανατικό κοινό.

Περιγράφοντας τη στιγμή της «γέννησης» ο εκ των βασικών ιδρυτικών μελών Ζήσης Ρούμπος θυμάται: «είχαμε ανάγκη να κάνουμε κάτι δικό μας. Ήμασταν ήδη φίλοι από τη Βεάκη και οι περισσότεροι είχαμε δουλέψει μαζί και σε μια παιδική παράσταση. Ψάχναμε ένα όνομα και μετά από άπειρες αποτυχημένες προσπάθειες άνοιξε ο Παύλος (Εμμανουηλίδης) ένα λεξικό με λατινικούς ορισμούς και βρήκε το «Ex Animo», που στα λατινικά σημαίνει «από ψυχής» και μας εξέφραζε απόλυτα. Επίσης, ο Παύλος βρήκε μέσα από τον Ο.Α.Ε.Δ. ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων για νεοσύστατες εταιρείες κι έτσι ανεβάσαμε την πρώτη μας δουλειά, το «Sorry, sold out!».

Ακολούθησαν τρεις πολύ επιτυχημένες σεζόν με το «Νοσφεράτου Διδόντικους» και την περυσινή συνεργασία με το θέατρο ΣΤΟΑ στο «Τελεία GR».
Πρεμιέρα Τρίτη 3 Μαΐου, 9.15 μ.μ.

Παραστάσεις Πέμπτη 5, Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου στις 9.15 μ.μ. και επί πλέον: Τετάρτη 4 και Κυριακή 8 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.

2η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

10 - 15 ΜΑΪΟΥ 2011

ΤΖΟΡΝΤΑΝ

των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι

Μετάφραση Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία Νίκος Μαστοράκης

Βοηθός σκηνοθέτη Νίκη Κακιρδάκη

Σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης

Φωτισμοί Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες Νίκος Βαρδακαστάνης

Στο ρόλο της Σίρλεϋ η Μαρίνα Ασλάνογλου

Με δυο λόγια…

Το «Τζόρνταν» είναι μια αληθινή ιστορία την οποία το κεντρικό πρόσωπο, η Σίρλεϋ, αποκάλυψε στην Άννα, την μια από τις δύο συγγραφείς, όταν οι δυο τους ήσαν συγκρατούμενες. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο, η πραγματική ιστορία μιας γυναίκας, της εικοσάχρονης Αγγλίδας Σίρλεϋ, που κακοποιημένη από τον σύντροφό της και πατέρα του γιου της Τζόρνταν, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της αφού πρώτα αποχωριστεί το παιδί της…
Ένα συγκλονιστικό γεγονός του αστυνομικού, δικαστικού και κοινωνιολογικού ρεπορτάζ, η δολοφονία ενός βρέφους από την άγαμη μητέρα του, η καταδίκη της και εντέλει η αθώωσή της από τα βρετανικά δικαστήρια.

Το έργο είναι ο µονόλογος της υπόδικης µητέρας Σίρλεϋ Τζόουνς, η οποία διεκτραγωδεί τον μίζερο βίο της ως πόρνης αρχικά και αργότερα ως ερωτευµένης µε έναν άνδρα ο οποίος µετά την εγκυµοσύνη της την εγκαταλείπει, για να εμφανιστεί ξανά, µε νέα τώρα σύζυγο, διεκδικώντας την ανατροφή του παιδιού µε το επιχείρημα πως η Σίρλεϋ είναι ηθικά επιλήψιμη και ως εκ τούτου ακατάλληλη για να το μεγαλώσει.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο University of La Verne και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής καθώς και μαθήματα πιάνου, κιθάρας, φωνητικής και χορού. Συμμετείχε στη Θεατρική Ομάδα Διονύσου σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Γ. Δεγαΐτη στις παραστάσεις: «Ο θάνατος του Περικλέους» (Δ. Κορομηλά, 1996), «Ιάκωβος ή η Υποταγή» (Ε. Ιονέσκο, 1997), «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» (Ρ. Βιτράκ 1998).

Επίσης, συμμετείχε στα έργα:

«Πλούτος» Αριστοφάνη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Επιδαύρια 2001), «Βάκχες» Ευριπίδη (Εθνικό Βασιλικό Θέατρο τής Αγγλίας 2002), «Μια φορά κι' ένα λεπτό», (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν 2003), «Γαμήλια Δεξίωση» Ντιντιέ Καρόν (Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» 2003-2005), «Μια νύχτα με τον Σαίξπηρ» (2006), «Blood Brothers Willy Russel» (2008). Συνεργάστηκε επίσης για τέσσερις σεζόν στο Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στα έργα: «Τάνγκο», «Βυσσινόκηπος»,

«Ξαφνικά πέρσι το Καλοκαίρι» (Κάθρην). Γι' αυτόν το ρόλο απέσπασε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και το βραβείο Κοινού «Αθηνοράματος» ως πρωταγωνίστρια στο «Έντα Γκάμπλερ».

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στις σειρές: «Σαν το σκύλο με τη γάτα», «Απόσταση αναπνοής», «Πες μου ναι», «Βέρα στο δεξί», «Ζωή ξανά» και «Κόκκινο δωμάτιο».

Πρεμιέρα Τρίτη 10 Μαΐου, 9.15 μ.μ.

Παραστάσεις Πέμπτη 12, Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαΐου στις 9.15 μ.μ. και επί πλέον: Τετάρτη 11 και Κυριακή 15 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.


3η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

18 - 22 ΜΑΪΟΥ 2011

ΟΡΦΑΝΑ

του Ντέννις Κέλλυ
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μετάφραση Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική Σταύρος Γασπαράτος

Βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Τζάθας

Παίζουν

Μαρία Κίτσου (Έλεν), Μιχάλης Οικονόμου (Ντάννυ), Όμηρος Πουλάκης (Λίαμ).

Με δυο λόγια…

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης η ιστορία θα μπορούσε να εκτυλίσσεται σε μια οποιαδήποτε γειτονιά μιας μεγαλούπολης όπως αυτή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα. Μέσα από μια «οικογενειακή» ιστορία που ξετυλίγεται με στοιχεία θρίλερ, ξεπηδούν ένα πλήθος ερωτήματα: Τί σημαίνει να ζεις σε μια περιοχή όπου αισθάνεσαι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου κάνουν κακό; Πόσο μας σκάβει ο φόβος και πού μπορεί να μας οδηγήσει; Τί είναι ο ρατσισμός και πότε χτυπάει την πόρτα μας;

Στα «Ορφανά», ένα ζευγάρι καλοκαθισμένων αστών, η Έλεν και ο Ντάννυ, ζουν σε μια περιοχή μιας μεγαλούπολης που μαστίζεται από την εγκληματικότητα. Την ήρεμη και καλοβολεμένη ζωή τους θα διαταράξει ο Λίαμ, αδελφός της Έλεν που γεμάτος αίματα, σχεδόν εισβάλει στο δωμάτιο. Έλεν και Ντάννυ, βήμα το βήμα, αντιλαμβάνονται πως ο Λίαμ, ο οποίος κινείται στο κοινωνικό περιθώριο και είναι μπλεγμένος με εξτρεμιστικές ακροδεξιές ομάδες, ενέχεται σε υπόθεση αναίτιας και απρόκλητης κακοποίησης ενός μετανάστη. Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται και η υπόθεση αποκαλύπτεται το ζευγάρι περνά σταδιακά από τη συγγενική αλληλεγγύη στη συγκάλυψη και στη συνενοχή. Έλεν και Λίαμ, είναι τα «Ορφανά», που από μικρή ηλικία έχασαν τους γονείς τους και από τότε η Έλεν συμπαραστεκόταν στον Λίαμ, όπως το ίδιο προσπαθεί να κάνει και τώρα. Δεσμοί αίματος που μπαίνουν πάνω από τον νόμο ή ακόμη και την κοινή ηθική. Συνειρμοί που μένουν στο παρασκήνιο, για να αφήσουν να εκτυλιχθεί μπροστά μας το επίκαιρο δράμα της ρατσιστικής βίας και της ξενοφοβίας.

Ντέννις Κέλλυ

Γεννήθηκε το 1970 στο Μπάρνετ του βόρειου Λονδίνου. Είναι ένα από τα πέντε παιδιά μιας ιρλανδικής καθολικής οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και η μητέρα του καθαρίστρια. Στα 16 του παράτησε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει σε σούπερ μάρκετ. Η πρώτη επαφή του με το θέατρο έγινε αρκετά χρόνια μετά όταν συμμετείχε σε μια τοπική νεανική θεατρική ομάδα, το Barnet Drama Centre. Κόντευε ήδη τα τριάντα όταν άρχισε να σπουδάζει δράμα και θεατρικές τέχνες. Αποφοίτησε με αριστείο από το Goldsmiths College.

Έγραψε το πρώτο έργο του «Η επίσκεψη του Μπρένταν» το 1997, αλλά η καριέρα του άρχισε την ανοδική πορεία της από το 2003 με το «Ντέμπρις» και έναν χρόνο αργότερα με την «Αποικία», για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Prix Europa, του καλύτερου ευρωπαϊκού θεατρικού έργου για το ραδιόφωνο. Ακολούθησαν τα έργα: «Οσάμα ο ήρωας», «Μετά το τέλος» και «Rose Bernd» (2005), «Αγάπη και χρήμα» (2006), «Φροντίζοντας το μωρό» και DNA (2007), «Ορφανά» και «Ο δάσκαλός μου είναι τέρας» (2009). Το 2010 παρουσίασε το «Οι θεοί κλαίνε» με τον Τζέρεμι Αϊρονς, μια σύγχρονη εκδοχή του βασιλιά Ληρ και το μιούζικαλ «Ματίλντα». Το 2009 ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος ξένος θεατρικός συγγραφέας από το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Theater Heute.

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1992, οπόταν στράφηκε κυρίως στη σκηνοθεσία.
Στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο έχει σκηνοθετήσει δεκάδες έργα μεταξύ των οποίων: Ο ήχος του όπλου, Το φιόρο του Λεβάντε, Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων, Αχαρνείς, κ.ά.
Το 1995 παρουσίασε με τη Νέα Σκηνή Τέχνης, που ιδρύθηκε με δική του πρωτοβουλία, τη Φιλονικία. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη που απέκτησε ο θίασος το 1997, έχει επίσης σκηνοθετήσει πάμπολλα έργα όπως: Κοινός Λόγος, Βρομιά, Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα, Εδουάρδος Β΄, Οθέλλος, Εχθροί εξ αίματος, Σφαγείο, κ.ά.
Το 2008 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας και σκηνοθέτησε τις Τρωάδες του Ευριπίδη με Αλβανούς ηθοποιούς.
Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρεμιέρα Τετάρτη 18 Μαΐου, 8.00 μ.μ.

Παραστάσεις Πέμπτη 19, Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου στις 9.15 μ.μ. και Κυριακή 22 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.






4η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
25 - 29 ΜΑΪΟΥ 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ!

του Ντάριο Φο
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ - ΦΩΤΙΟΥ

Απόδοση - Σκηνοθεσία Στέφανος Ληναίος

Σκηνικά Μάριος Ζαφείρης

Μουσική επιμέλεια Κυριακή Μαργαρίτη

Παίζουν

Στέφανος Ληναίος (Τζιοβάνι), Έλλη Φωτίου (Ρόζα), Τρύφων Παπουτσής (αστυνόμος α' & β'), Θοδωρής Προκοπίου (Πεπίτο & πατέρας), Μαρία Βλάχου (Μαρία) και Θανάσης Μπριάνας (Λουίτζι).
Με δυο λόγια…

Οι γυναίκες στο Μιλάνο αποφασίζουν να μην πληρώνουν τις αυξημένες τιμές των προϊόντων εξακολουθώντας να αγοράζουν σύμφωνα με τις παλιές τιμές. Επεμβαίνει η αστυνομία και η ιστορία εξελίσσεται σε χάος. Οι γυναίκες αρνούνται εντελώς να πληρώσουν και αρπάζουν πακέτα με τρόφιμα, κονσέρβες κι ό,τι άλλο βρίσκουν. Άλλες πάλι φτάνουν σε σημείο να τα κρύβουν κάτω από το φόρεμά τους παριστάνοντας τις έγκυες. Αρχίζει ένας κύκλος απίθανων παρεξηγήσεων και ιλαροτραγικών επεισοδίων με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν και οι άντρες στο Μιλάνο ζητώντας χαμηλότερες τιμές. Και τελικά το πετυχαίνουν.

Όταν το έργο πρωτοπαίχτηκε το 1977 στο Μιλάνο κάποιες γυναίκες της πόλης μιμούμενες τις ηρωίδες αρνήθηκαν να πληρώσουν τις καθημερινές αυξήσεις των καταστηματαρχών. Τότε κάποιοι «εύθικτοι» έμποροι πήγανε τον Ντάριο Φο στα δικαστήρια κατηγορώντας τον ότι ξεσήκωνε σε ανταρσία τους πελάτες τους!

Στη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία το «Δεν πληρώνω… δεν πληρώνω» έχει γίνει στάση ζωής, εμπνέοντας ένα αυθόρμητο κίνημα συμπολιτών μας το οποίο εκφράζεται μέσα από την ανυπακοή και τη δράση.

Ντάριο Φο

Γεννήθηκε το 1926 στο Μιλάνο. Ζωγραφίζει και σπουδάζει αρχιτεκτονική. Στα 1952 πρωτογράφει για την ιταλική ραδιοφωνία κωμικούς μονολόγους τους οποίους ερμηνεύει ο ίδιος. Ως το 1960 μελετά όλα τα ήδη του θεάτρου και ιδιαίτερα πλάι στο Πίκολο Τεάτρο του Στρέλερ. Με τη γυναίκα του, ηθοποιό Φράνκα Ράμε, δημιουργούν δικό τους θίασο και παίζουν, ως το 1967, αποκλειστικά σατιρικά έργα του Φο. Ταυτόχρονα συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές οι οποίες διεκόπησαν λόγω της λογοκρισίας των κειμένων του. Το 1968 δημιουργούν τη Νέα Σκηνή και το 1970 τον εταιρικό θίασο La Comune με τον οποίο ως και σήμερα, μαζί με άλλους ηθοποιούς, παρουσιάζουν τα τελευταία πολιτικά έργα του Φο. Μέγιστη αναγνώριση στο έργο του Ντάριο Φο ήταν η απονομή του βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας το 1997.

Στέφανος Ληναίος

Γεννήθηκε το 1928 στη Μεσσήνη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της αυτοεξορίας του στο Λονδίνο παρακολούθησε την Royal Academy of Dramatic Art. Την περίοδο 1954-1967 συνεργάσθηκε με πάνω από 20 θιάσους σε περίπου 100 θεατρικά έργα, ενώ εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και ραδιοφωνικές εκπομπές. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της πρωτοποριακής κίνησης «Δωδέκατη Αυλαία» και του πρώτου Εταιρικού Θιάσου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών «Άρμα Θεάτρου». Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΣΕΗ (1965-67) και για τη συνδικαλιστική του δράση διώχτηκε από τη χούντα. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ίδρυσε μαζί με την σύζυγό του Έλλη Φωτίου το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο στο θέατρο «Άλφα», όπου παρουσίασαν πάνω από 40 ελληνικά και ξένα θεατρικά έργα, τα οποία και σκηνοθέτησε. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων (1986-1990), βουλευτής (1989-1990) και γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Έλλη Φωτίου

Η Έλλη Φωτίου γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εμφανισθεί σε πλήθος θεατρικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών έργων, ενώ το 1966 πήρε το Α' Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο «Επιστροφή». Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η εμφάνισή της στο Θέατρο του Μάνου Κατράκη, το 1967, όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Μαργαρίτας στο έργο του Γ. Σταύρου «Καληνύχτα, Μαργαρίτα». Είναι μέλος του ΣΕΗ και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου. Με τον Στέφανο Ληναίο αποτελούν ζευγάρι στη ζωή και στην τέχνη.
Πρεμιέρα Τετάρτη 25 Μαΐου, 8.00 μ.μ.

Παραστάσεις Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαΐου στις 9.15 μ.μ. και επί πλέον Κυριακή 29 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2009 ενώ θεσπίζονται και ειδικές παραστάσεις για τις οποίες υπάρχει έκπτωση έως και 50% στην τιμή του εισιτηρίου. Η γενική είσοδος για κάθε παράσταση ορίζεται στα 20€ το κανονικό και στα 13€ το μειωμένο (για φοιτητές, πολύτεκνους, άνεργους, κ.ά.). Οι παραστάσεις που θα δίνονται κάθε Πέμπτη θα έχουν γενική είσοδο 10€ και επί πλέον για τις παραστάσεις της Τετάρτης η γενική είσοδος είναι 13€. Επίσης θα υπάρχει ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις αξίας 40€. Θα ισχύουν εισιτήρια Εργατικής Εστίας.

Την οικονομική ευθύνη των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων.

Χορηγοί: COSMOTE, POSTBANK, MATT ROYAL, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, Αγγελιοφόρος, www.agelioforos.gr,
Flash 99.4, Καλαμαριά fm 101,7
Γραφείο επικοινωνίας, Νίκος Ηλιάδης, τηλ. 6946 656203,
Email: nhliadis@yahoo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη