29 Απρ 2011

Το 5% της Τράπεζας Πειραιώς απέκτησε το Τσέχικο Fund PPF

Ποσοστό πάνω από 5% στην τράπεζα Πειραιώς κατέχει πλέον το Τσέχικο PPF Group.
Χθες αγόρασε 23,574 εκατ. μετοχές της...
Πειραιώς, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 2,06% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου.
Το PPF Group συζητούσε με την διοίκηση της Πειραιώς εδώ και 7 με 7,5 μήνες.
Όταν η διοίκηση της Πειραιώς αποφάσισε να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, ενώ μέσω της αύξησης και των δικαιωμάτων το PPF απέκτησε μετοχές της Πειραιώς περίπου 2,5% της τράπεζας.
Μετά τη χθεσινή κίνηση, το group κατέχει πλέον, το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.
Αυτή η κίνηση, έγινε και λίγες μέρες μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Alter, στο οποίο η Πειραιώς είχε σημαντική έκθεση.
To προφίλ του PPF Group
Το PPF Group ιδρύθηκε το 1991, ενώ μετρά 19 χρόνια ζωής. Έχει αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή οικονομικά και επενδυτικά funds στη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία της Τσεχίας, ενώ αποτελεί τον τσεχικό βραχίονα της Generali PPF.
H εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία Petr Kellner, ο οποίος υποστηρίζεται από την τσεχική κυβέρνηση και θεωρείται ο πλουσιότερος Τσέχος υπήκοος, όντας και ο κύριος μέτοχος του ομίλου, με μερίδιο 94,25%.
Το PPF Group είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή οικονομικά και επενδυτικά funds της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η ομάδα ξεπερνούσαν τα 10 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2009.
Το Group επικεντρώνεται στις λιανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (τραπεζικές και ασφαλιστικές), στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, και στις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία. Παράλληλα, στόχος είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, και της Άπω Ανατολής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη