19 Απρ 2011

Ο Π. Ψωμιάδης για το αιώνιο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης

Σας ξαναθυμίζουμε ότι στο taxalia, τα είπαμε πολύ έγκαιρα! Στις 19 Ιανουαρίου. Δείτε το!

Επιστολή στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης σημειώνει τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και τη διεκδίκηση λύσεων από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του...
 Υπουργείου, ενώ υπογραμμίζει τη μείωση κατά 36,3% της επιβατικής κίνησης από και προς το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2010 «σε σχέση με το ούτως ή άλλως “κακό” 2009».

«Κάθε συζήτηση για τουριστική ανάπτυξη είναι άκυρη όταν η ίδια η Πολιτεία αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο λιμάνι των Βαλκανίων, ως άγονη γραμμή. Γιατί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετεί μόνο την πόλη αλλά όλη τη βόρεια Ελλάδα και όλες τις χώρες της Βαλκανικής», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης και ζητά από τον Υπουργό να ενεργήσει τα δέοντα «σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε έγκαιρα να δρομολογηθούν ακτοπλοϊκές συνδέσεις πριν οι πολίτες προγραμματίσουν τις διακοπές τους και τις μετακινήσεις τους». «Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλον εμπαιγμό. Η βόρεια Ελλάδα δεν πρόκειται να υποταχθεί σε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα», καταλήγει ο Περιφερειάρχης.


Ο Δημήτρης Λευκόπουλος, εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας
 
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη διορίστηκε και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Δημήτριος Λευκόπουλος (ΦΕΚ 92/8-4-2011).


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ

Το τμήμα της ομάδας ΔΙΑΣ Αν. Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης και συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τους άνδρες της ομάδας και αντάλλαξε μαζί τους πασχαλινές ευχές. Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των αστυνομικών. Είναι παιδιά του λαού, δεν είναι αποπαίδια της κοινωνίας. Οφείλει η Πολιτεία να τους ενισχύει και να φροντίζει για την προστασία του. Ειδικά τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ προσφέρουν καθημερινά τη ζωή τους για την προστασία του συνόλου. Με κίνδυνο της ζωής τους, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι σήμερα ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι τους με κάθε δυνατό τρόπο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη