6 Απρ 2011

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Γιουτίκα

Μακάρι να προχωρήσει το σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου του Λιμανιού από το Πόρτο Παλάς και Δυτικά. Θα ανέβει πολύ η περιοχή που έχει μεγάλη ανάγκη από παρεμβάσεις.

'Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το δήμαρχο Δέλτα Νίκο Γιουτίκα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια
Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε το δήμαρχο για τις μητροπολιτικές αρμοδιότητες της Αντιπεριφέρειας και για τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Ενότητας και υπάγονται στα όρια του δήμου.  Επίσης, ενημερώθηκε από το δήμαρχο για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη διάβαση μεγάλων φορτηγών και αυτοκινήτων μέσα από τους οικισμούς του δήμου, προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων και την πρωτοβουλία που έχει πάρει για να μεταφερθεί ο κόμβος των Μαγλάρων σε μέρος ανατολικά του σταθμού των διοδίων, ένα έργο για το οποίο υπάρχουν έτοιμες μελέτες.
Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία τους για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου του δυτικού τμήματος του Θερμαϊκού, δυτικά από τον 6ο προβλήτα και μέχρι το Καλοχώρι, ένα έργο υπερτοπικής σημασίας το οποίο εμπίπτει στα καθήκοντα του δήμου Δέλτα και του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Τέλος συζήτησαν  για τη διαχείριση και την τουριστική εκμετάλλευση του Δέλτα του Αξιού.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ο νέος δήμος Δέλτα αποτελεί έναν από τους δήμους με τις σημαντικότερες προοπτικές ανάπτυξης στο νομό μας και εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για πετύχει αυτό τον στόχο. Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ είναι ένα βασικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα ολόκληρης της περιοχής, το οποίο όμως η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να το κρατάει στις καλένδες και να μην προχωράει στην υλοποίησή του. Με το δήμαρχο συζητήσαμε για την ανάπλαση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου σε συνεργασία με το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και για την τουριστική αξιοποίηση του δέλτα του Αξιού. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την καθημερινή διέλευση εκατοντάδων αυτοκινήτων και φορτηγών μέσα από τις κατοικημένες περιοχές του δήμου για να αποφύγουν τα διόδια, δεν μπορεί να συνεχιστεί.  Εκτός από το κίνδυνο ατυχημάτων που υπάρχει, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και πρέπει σύντομα να βρεθεί μια λύση, όπως για παράδειγμα  η κατασκευή παράπλευρων δρόμων οι οποίοι δε θα διέρχονται από τους οικισμούς. Εμείς είμαστε πρόθυμοι εφόσον ο δήμος έχει έτοιμες μελέτες να δρομολογήσουμε άμεσα το έργο αυτό».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη