5 Απρ 2011

Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του Θ.Καράγλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Πραγματοποίηση επίσημων συναντήσεων για τη φερόμενη Μακεδονική μειονότητα», προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Ανθεί το φαινόμενο της πορνείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με θέμα «Περικοπή των δρομολογίων των επιβατικών τρένων προς το εξωτερικό» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.
Αναλυτικά:


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πραγματοποίηση επίσημων συναντήσεων για τη φερόμενη Μακεδονική μειονότητα

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα επίσημη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο» και τα μέλη της ολομέλειας της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούσαν την αναγνώριση της «Μακεδονικής μειονότητας» και την εισαγωγή της «Μακεδονικής» γλώσσας στα σχολεία της περιοχής που ζουν Σλαβόφωνοι. Ως γνωστόν, το «Ουράνιο Τόξο» είναι ένα κόμμα με έδρα τη Φλώρινα, που εκπροσωπεί μια ομάδα Σλαβόφωνων της Βόρειας Ελλάδας. Βασικός του στόχος είναι η αναγνώριση των Σλαβόφωνων ως εθνική Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες των Σκοπίων και αρνούνται την Ελληνική υπηκοότητα, προβαίνοντας σε προβοκατόρικες και ανθελληνικές δράσεις.

Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, η ομάδα αυτή των φιλοσκοπιανών, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συνάντηση με θεσμικό όργανο του Ελληνικού κράτους και κατέθεσε τις προτάσεις της. Μεταξύ των άλλων, απαίτηση του «Ουράνιου Τόξου» ήταν να μην αντιμετωπίζεται ως παράνομο, αφού πρόκειται για νόμιμο κόμμα, κάτι που άλλωστε είναι γνωστό και σεβαστό από το Ελληνικό κράτος, μια που και δραστηριοποιείται στην Ελληνική επικράτεια, αλλά και συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες η συγκεκριμένη μικρή ομάδα. Παρόμοιες κινήσεις όμως εξοργίζουν τα πατριωτικά συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών και δυναμιτίζουν το κλίμα ηρεμίας εντός της χώρας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

- Ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο» με την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου;

- Ποια ήταν τα επιμέρους θέματα συζήτησης αυτής της συνάντησης και αν υπήρξαν τυχόν δεσμεύσεις στα αιτήματα των φιλοσκοπιανών πολιτών;

2. Ανθεί το φαινόμενο της πορνείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το φαινόμενο της πορνείας να είναι ανεξέλεγκτο. Γονείς και κάτοικοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων. Η κάθε μορφής πορνεία (ανδρική πεζοδρομιακή, παιδεραστία, γυναικεία πεζοδρομιακή, οίκοι ανοχής), που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείνονται στα σπίτια τους και να απαγορεύουν στα παιδιά τους την έξοδο.

Οι εκδιδόμενοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκαλούν τους διερχόμενους. Μάλιστα πολλοί από τους οίκους ανοχής δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις από σχολεία και εκκλησίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ ελλοχεύουν και αυξημένοι κίνδυνοι, δεδομένου ότι η διακίνηση ναρκωτικών είναι έντονη στην περιοχή. Μάλιστα από τους 50 οίκους ανοχής, που μπορεί να υπάρχουν συνολικά εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι 29 βρίσκονται στην 2η Δημοτική κοινότητα. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που γεννώνται σε συνεργασία με τον Δήμο, έτσι ώστε να περιοριστεί η παράνομη πορνεία στο κέντρο της πόλης και να μη δημιουργούνται προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα και στις κατοικίες που γειτνιάζουν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

- Πώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα συναρμόδια Υπουργεία την παράνομη πορνεία, που ανθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δημιουργεί προβλήματα και ανησυχίες σε γονείς και κατοίκους της περιοχής;

3. Περικοπή των δρομολογίων των επιβατικών τρένων προς το εξωτερικό

Ένα από τα μέσα μεταφοράς, που οδήγησαν κατά το μακρινό παρελθόν στην ανόρθωση της χώρας μας ήταν ο σιδηρόδρομος. Για δυο αιώνες ο σιδηροδρομικός σταθμός Θεσσαλονίκης ήταν κόμβος μετακινήσεων προς Δύση και Ανατολή. Δεκαετίες μετά, η απαξίωση του σιδηροδρόμου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής μέρα με την ημέρα. Σήμερα, η Θεσσαλονίκη έπαψε να είναι πλέον σιδηροδρομικός κόμβος και η χώρα μας αποκόπηκε τόσο από τα Βαλκάνια, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά μετακινούνται άνετα και με ασφάλεια με υπερσύγχρονα τρένα.

Η απόφαση του ΟΣΕ να περικόψει στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών, όλα τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων προς το εξωτερικό, οδήγησε στο τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τη σιδηροδρομική μετακίνηση επιβατών προς την Ευρώπη και την Ανατολή και αντιστρόφως. Δεν υπάρχει πλέον καμία σύνδεση με το εξωτερικό, καθώς τα σύνορά μας διασχίζουν πλέον μόνο εμπορικά τρένα. Τα δρομολόγια προς Σκόπια, Βελιγράδι, Μόναχο, Σόφια και Κωνσταντινούπολη πλέον δεν υφίστανται, οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις δεν μετακινούνται πλέον με μειωμένο εισιτήριο για τις μονάδες του Έβρου και της Ροδόπης, το ίδιο και οι φοιτητές των Πανεπιστημίων της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις του επιβατικού κοινού, το οποίο επιμόνως απαιτεί την επαναφορά δρομολογίων, που άστοχα η διοίκηση του ΟΣΕ περιέκοψε.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην επαναφορά των δρομολογίων του εξωτερικού των επιβατικών αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη