14 Απρ 2011

Στηρίζουν τον Ψωμιάδη, ο Ψωμιάδης στηρίζει ...Τρεμόπουλο

"δύο φορές υπερασπίστηκα τον Τρεμόπουλο", με
ψηφίσματα, δήλωσε ο Π.Ψωμιάδης
Η Παράταξη Ψωμιάδη τον στηρίζει "με χίλια", ο ίδιος ευχαρίστησε Μπόλαρη και Πασχαλίδη για τη σοβαρότητά τους, είπε καλά λόγια για τον Καστανίδη, ενώ θύμισε στον απηνή διώκτη του Μιχάλη Τρεμόπουλο, δύο ψηφίσματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με τα οποία ο Ψωμιάδης και οι σύμβουλοί του υπερασπίστηκαν τον Τρεμόπουλο σε επίδικες υποθέσεις !

Σχετικά με την δικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και τις πιθανές συνέπειες, τα μέλη της περιφερειακής ομάδας «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μέλη της ομάδας «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της διοίκησης στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πιστεύουμε ότι ο μόλις πριν από πέντε μήνες εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης τελικά θα δικαιωθεί.

Εμείς δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του και ότι θα συνεχίσουμε μαζί του τον αγώνα για μια δυνατή Κεντρική Μακεδονία».
...........

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Π. Ψωμιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας για τη στήριξη στο πρόσωπό του τις τελευταίες μέρες, κάτι που όπως είπε «δηλώθηκε και με την ψήφο του λαού πριν 5 μήνες», αλλά και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που στάθηκαν δίπλα του.
«Θέλω να απευθύνω δημόσια συγχαρητήρια, παρά τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές, στον κ. Μπόλαρη για τη στάση του ως ανθρώπου και ως πολιτικού απέναντι στην αλήθεια και σε έναν συνάδερφό του».
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Γ. Πασχαλίδη τον ευχαρίστησε κάνοντας λόγο για «σοβαρή τοποθέτηση», ενώ συνεχάρη δημόσια τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη για την τεκμηριωμένη, από νομικής πλευράς, τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΛΑΟΣ στη Βουλή. «Βοηθήσαμε έναν συνάνθρωπό μας που πέθαινε. Δείξαμε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχει η Πολιτεία. Εμείς δεν μπορεί να εκφράζουμε μόνο το γράμμα του νόμου, εκφράζουμε και το πνεύμα του νόμου. Αλλιώς δεν έχει νόημα η παρουσία μας» είπε. «Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης. Χαίρομαι γιατί βρέθηκε ο ένοχος για όλα τα σκάνδαλα στη χώρα μας δεκαετίες τώρα. Χαίρομαι γιατί από μένα ξεκινά η κάθαρση. Χαίρομαι γιατί για 1.000 ευρώ παράβαση πιθανόν να πάω στο σπίτι μου. Αλλά στέλνω ένα μήνυμα: ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια» κατέληξε.

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Τρεμόπουλο και τις αναφορές του για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, θύμισε στο σώμα δύο ψηφίσματα συμπαράστασης (επισυνάπτονται στο τέλος του εγγράφου) που εξέδωσε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο επί διοίκησης Ψωμιάδη το 2004 και το 2005, γεγονός που δείχνει την ποιότητα του ανδρός και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα:
«Συμπαράσταση του Ν.Σ. προς το Νομαρχιακό Σύμβουλο Μ. Τρεμόπουλο»
Αριθ. Συνεδρίασης 6η/03-03-2005
Αριθ. Απόφασης 70

Σήμερα στις 3-3-2005 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 στο Νομαρχιακό Κατάστημα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του προς όλους τους Συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 49, 52, 53, 54 και 55 του Π.Δ. 30/96 «Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης» (αρμοδιότητες Ν.Σ., σύγκληση Ν.Σ., λειτουργία Ν.Σ., απαρτία, λήψη αποφάσεων και πρακτικά Συνεδρίασης) που επιδόθηκε στις 24-02-2005.
Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, η Πρόεδρος του Ν.Σ. κα Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία κλήθηκε και ήταν παρών ο Νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το Ν.Σ ύστερα από διαλογική συζήτηση

Α π ο φ α σ ί ζ ει ομόφωνα

Να δηλώσει τη συμπαράσταση του στο Νομαρχιακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο, που κατηγορείται από τον επιχειρηματία κ. Στέγγο για συκοφαντική δυσφήμηση των εταιρειών του (Πόρτο Καρράς κ.α.)

Αποτελεί πάγια τακτική του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να απορρίπτει κάθε δίωξη λειτουργών της Αυτοδιοίκησης, όταν εκφράζουν αξιολογικές κρίσεις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους. Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, είναι τουλάχιστον περίεργο, όταν ολόκληρη η Ελλάδα και ο πολιτικός κόσμος καυτηρίαζε τις πρακτικές που αποκαλύφθηκαν με αφορμή τη γνωστή «τροπολογία Πάχτα», να επιλέγονται ως στόχοι άτομα που μοναδική τους επιδίωξη είχαν την προστασία της ποιότητας ζωής και των δασών καθώς και την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα 9 εκ.ημ.
«Αποδοχή ψηφίσματος συμπαράστασης της Ε.Ν.Α.Ε. στους Οικολόγους της Θεσσαλονίκης »

Αριθ. Συνεδρίασης 29η/20-12-2004
Αριθ. Απόφασης 468
Σήμερα στις 20-12-2004 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 στο Νομαρχιακό Κατάστημα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του προς όλους τους Συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 49, 52, 53, 54 και 55 του Π.Δ. 30/96 «Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης» (αρμοδιότητες Ν.Σ., σύγκληση Ν.Σ., λειτουργία Ν.Σ., απαρτία, λήψη αποφάσεων και πρακτικά Συνεδρίασης) που επιδόθηκε στις 14-12--2004.

Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, η Πρόεδρος του Ν.Σ. κα Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία κλήθηκε και ήταν παρών ο Νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο Νομάρχης εισηγήθηκε το θέμα με αριθμό 9 εκτός της ημερήσιας διάταξης «Αποδοχή ψηφίσματος συμπαράστασης της Ε.Ν.Α.Ε. στους Οικολόγους της Θεσσαλονίκης» (αρ. πρωτ. Ν.Σ. 1122) και το Νομαρχιακό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει.
Το Ν.Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ομόφωνα
Αποδέχεται το ψήφισμα συμπαράστασης της Ε.Ν.Α.Ε. στους Οικολόγους
της Θεσσαλονίκης , το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως ακολούθως:

«Το 10ο συνέδριο της ΕΝΑΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στο Νομαρχιακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλο καθώς και στους δύο πολίτες της Θεσσαλονίκης εναντίον των οποίων έχει κατατεθεί αγωγή από τεχνική εταιρεία, με την οποία ζητάει 13,5 εκατομμύρια ευρώ «για ηθική βλάβη και απολεσθέντα κέρδη» διότι αντιτάχθηκαν στην οικοπεδοποίηση του Χορτιάτη.

Το συνέδριο της ΕΝΑΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της διότι το τελευταίο καιρό η δράση στελεχών της Αυτοδιοίκησης, η δημοσιογραφική έρευνα και η νόμιμη δραστηριότητα κινήσεων ενεργών πολιτών γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν μέσω της δικαστικής εξόντωσής τους.

Οι αντιπρόσωποι στο 10ο συνέδριο της ΕΝΑΕ τονίζουν ότι η πολιτική δράση των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και η κριτική στα δημόσια πράγματα δεν αποτελεί μόνο δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά και υποχρέωση των αυτοδιοικητικών στελεχών, με σκοπό να βελτιωθεί η δημόσια ζωή και να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των πολιτών και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Ζητάμε να κινητοποιηθούν όλοι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί ώστε να διαφυλαχτούν τα αναφαίρετα δικαιώματα των στελεχών της Αυτοδιοίκησης να μπορούν ελεύθερα να προβάλουν αιτήματα πολιτών και φορέων, να καταγγέλλουν κακώς κείμενα απ’ την πολιτεία, τα διαπλεκόμενα και οτιδήποτε άλλο που προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τη δημόσια ζωή με αθέμιτες επιδιώξεις και συμφέροντα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη