29 Απρ 2011

Κερατέα. Ξανά στα μπλόκα;

Η αρχική αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός για το «θετικό και ειλικρινές κλίμα διαλόγου προς εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών» μεταξύ της υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη και της επιτροπής του Δήμου Λαυρεωτικής σύντομα ξεφούσκωσε και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά της υπουργού, η δήλωση της στην επιτροπή ότι είναι η αποκλειστική αρμόδια για τον χειρισμό του όλου ζητήματος με εντολή πρωθυπουργού – το οποίο βγήκε και στις ειδήσεις-προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία διαρκείας και στην ακόλουθη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, ανέκρουσε πρίμα, λέγοντας: «Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Σε εμένα ανατέθηκε η συνάντηση και η συζήτηση εφ΄όλης φυσικά της ύλης και όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Εξάλλου ήταν εδώ και ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η χωροθέτηση συζητείται εάν είναι στην ίδια περιοχή κ.λ.π.»

Παρόμοια ήταν και η διάρκεια του χρόνου επανεξέτασης του ζητήματος για τα μέλη της επιτροπής. Ο αρχικός ενθουσιασμός για την μη υπέρβαση της κόκκινης γραμμής που έθεταν για το Οβριόκαστρο καταστάλαξε από την ποσότητα των σκουπιδιών που τους φόρτωνε η υπουργός. Αντί για τους δύο δήμους (Λαυρεωτικής Σαρωνικού ) έπρεπε να δεχτούν τουλάχιστον όλους της Ανατολικής Αττικής. Μέχρι να φθάσουν στην Κερατέα είχαν ήδη συνειδητοποιήσει ότι ήταν αδύνατον να συνεχίσουν τον διάλογο σε αυτή τη βάση.

Έτσι κι΄αλλιώς οι άνθρωποι συνήθισαν τόσο καιρό στα μπλόκα . Όπως βλέπουμε σε ανάρτηση site της περιοχής την Μ. Τετάρτη…..

«..Το ευχάριστο είναι πως κανείς δεν εφησυχάζει και οι ετοιμασίες στο βουνό έχουν προχωρήσει αρκετά.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Συνεχίζουμε περισσότερη με πίστη και δύναμη για την τελική νίκη.

Τα λέμε σύντομα…

Sweet Reporter

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη