18 Απρ 2011

Υπό διάλυση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Θ. Και η ΔΕΘ κατά διαόλου !

Των Παθών της τον τάραχο, φαίνεται πως περνά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Τα μέλη του Δ.Σ. φέρονται ιδιαίτερα εκνευρισμένα με τον πρόεδρο αυτής δικηγόρο Γιάννη Κωνσταντίνου και μάλιστα απέστειλαν επιστολές στον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες του δηλώνουν ότι..
 είναι έτοιμοι να παραιτηθούν, αφού ούτε να συννενοηθούν μπορούν με τον πρόεδρο, ούτε φαίνεται να τον εκτιμούν, αφού διαπιστώνουν ότι  οι ενέργειές του "έπληξαν το κύρος της ΔΕΘ και ζημίωσαν οικονομικά την εταιρεία".

Για μας το σημαντικό είναι ότι ο κ.Κωνσταντίνου, επελέγη από τον Πρωθυπουργό στη σπουδαία αυτή θέση, με γελοία (τολμούμε να  πούμε τη λέξη) κριτήρια.
Επελέγη ως πρόεδρος της ΔΕΘ, ένας μέτριος δικηγόρος, ο οποίος δεν έχει καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ εμπειρία διοίκησης, δεν διοίκησε ούτε περίπτερο (!), καμία σχέση με το σύγχρονο μάνατζμεντ, κανένα ερευνητικό και συγγραφικό έργο στην εκθεσιακή πολιτική, καμία επαφή με την αγορά της Θεσσαλονίκης και κανένα κύρος !
Ο κ.Κωνσταντίνου έγινε γνωστός για την προσπάθειά του να κατέβουν οι εικόνες από τα δικαστήρια, να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος, να αναγνωριστεί η "μακεδονική μειονότητα" και η "μακεδονική γλώσσα". Έχουν γραφτεί πολλές φορές, ας μην τα ξαναλέμε.
Ας μείνουμε στην ουσία:
Το, γιατί επελέγη αυτός ο άνθρωπος, ο απόλυτα αταίριαστος με το ρόλο του;

"Συντηρικοί" 'η αποτυχημένοι; Διαλέχτε !

Γιατί, ζούμε σε εποχές, όπου ο πατριωτισμός, ο καλώς εννοούμενος πατριωτισμός, η θρησκευτική πίστη στην κρατούσα θρησκεία της χώρας, λοιδορούνται από "στρατευμένους" δημοσιογράφους, αρθρογράφους και λοιπά, κι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, πέρασε από τη "συντήρηση", στο άκρων άωτο, ενός "ψευτοπροοδευτισμού", που καταντά γραφικός, έως πολύ γελοίος.
Ξαφνικά, όλοι διαγκωνίζονται να αποτινάξουν από πάνω τους το ταμπελάκι του "συντηρητικού".
Άνθρωποι που ειρωνεύονται στην προσωπική τους ζωή τους ομοφυλόφιλους, δημοσίως εμφανίζονται να υπερθεματίζουν υπέρ των gay parades.
Άνθρωποι που είναι κατά βάθος θρήσκοι και σε κάθε δυσκολία καταφεύγουν στην πίστη, δημοσίως, μιλούν για το συντηρητικό κατεστημένο του Άνθιμου και τις γνωστές μπούρδες.
Άνθρωποι, που αποκαλούν "γυφτοσκοπιανούς" το καλοκαίρι στη Χαλκιδική τους γείτονές μας από την ΠΓΔΜ, δημόσια εμφανίζονται να ψάχνουν την ισορροπία μεταξύ εθνομηδενισμού και παγκοσμιοποίησης.
Παρασυρμένος από το "κλίμα της εποχής" που θέλει να επιπλέουν οι άνθρωποι που αμφισβητούν τις κατακτήσεις χιλιετιών (εύκολο!) και δείχνουν ένα κοσμοπολίτικο και ελιτίστικο προφίλ, μόνο και μόνο για να ξεχωρίσουν από το λαό, όχι εκ θέσεως, αλλά εξ αντιθέσεως, ετεροπροσδιοριζόμενοι ο Πρωθυπουργός επέλεξε για τη διοίκηση της ΔΕΘ, έναν άνθρωπο, που είναι ο ορισμός του "άπειρου".
Μόνο και μόνο από ένα "καπρίτσιο" να πάει κόντρα στα δήθεν "συντηρητικά" αντανακλαστικά της πόλης.
Πώς να σωθεί αυτός ο τόπος λοιπόν, πώς να μιλάμε για ανάπτυξη σε αυτή την έρημη χώρα, όταν οι ηγέτες μας διαγκωνίζονται να δείξουν ένα διαφορετικό προφίλ, βαφτίζοντας "προοδευτισμό" την κόντρα στο σύνηθες και το ομαλό;
Αν το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας μας ήταν άθεο π.χ., ο Ανθιμος θα ήταν της μόδας και όλοι οι "προοδευτικοί" θα ξιφουλκούσαν υπέρ του ! Κι ο Πρωθυπουργός θα επέλεγε για πρόεδρο της ΔΕΘ έναν φανατικό Χρστιανό ! Για να δείξει ότι, δεν είναι σαν τη μάζα, την πλέμπα, που τόσο απεχθάνονται οι κοσμοπολίτες πολιτικοί μας.
Με "κόντρα" στο λαό, για να μην μας πούνε "συντηρητικούς", βυθιζόμαστε Γιώργοοοοοοο....
Ντρέπεσαι να μη σε πούνε "συντηρητικό", αλλά δεν ντρέπεσαι να σε πούνε "αποτυχημένο";

Και γιατί είναι κακό ένας προπονητής να είναι ...συντηρητικός και να επιμένει στην ενδεκάδα που κερδίζει; Γιατί είναι κακός, ενώ είναι αυτόματα καλός, ο βλάκας προπονητής, που για να δείξει ότι εμπνέεται από "άνεμο αλλαγής", αλλάζει την εντεκάδα και τρώει πέντε γκολ στη μάπα;

Προοδοευτισμός είναι η επιτυχία, δεν είναι η διαφοροποίηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη