4 Απρ 2011

Θέλετε ο κόσμος να είναι ήρεμος; Δεν νομίζω Τάκη!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ μακριά από αδιάκριτα βλέμματα είχε με τους Γερμανούς των υποβρυχίων, στο ίδιο το πολιτικό γραφείο του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Οπως αποκαλύπτουν τα νέα ντοκουμέντα...
που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Real news, ο πρώην υπουργός Αμυνας συνάντησε ανώτατα στελέχη της κοινοπραξίας HDW/Ferrostaal τουλάχιστον δύο φορές πριν υπογραφεί η τελική συμφωνία αγοράς των υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση στο γραφείο του, που βρίσκεται στην οδό Ομήρου 8, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί άκουγε τους Γερμανούς να τον ευχαριστούν που επέλεξε εκείνους, προτού καν υπογραφεί η τελική συμφωνία για την αγορά των υποβρυχίων. Επιπλέον, αστειευόταν μαζί τους για τις προσπάθειες των Γάλλων ανταγωνιστών να προωθήσουν και εκείνοι τα δικά τους υποβρύχια στο ελληνικό κράτος.

Το «παρών» σε αυτές τις συναντήσεις έδινε και ο Γιάννης Μπέλτσιος, ο άνθρωπος που είχε συστήσει ο Α. Τσοχατζόπουλος στους Γερμανούς. Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μπέλτσιος δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο που να δικαιολογεί την παρουσία του σε συζητήσεις για αγορά αμυντικών εξοπλισμών από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται ως μέλος της... κοινοπραξίας των γερμανικών υποβρυχίων! Μάλιστα, την περίοδο που έγιναν οι εν λόγω συναντήσεις, ο Γ. Μπέλτσιος ήταν αντιπρόεδρος της Αττικό Μετρό. Επιπλέον, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σε εξώδικο που είχε αποστείλει στην «R», ο συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου υποστήριζε πως δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «R» αφορούν όσα έχει καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας του Μονάχου ο Χανς Μούλενμπεκ, ο οποίος την επίμαχη χρονική περίοδο ήταν οικονομικός διευθυντής της Ferrostaal, εταιρείας που είχε αναλάβει την προώθηση των γερμανικών υποβρυχίων στη χώρα μας.

«Σε ολόκληρη τη φάση πριν από την υπογραφή των συμβολαίων Αρχιμήδης» (σ.σ.: η ονομασία της αρχικής σύμβασης των υποβρυχίων), «θυμάμαι δύο με τρεις επισκέψεις στον υπουργό Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλο, μία φορά στο υπουργείο του και δύο φορές στο γραφείο του στην πόλη, κάθε φορά μαζί με άλλα άτομα (από την Κοινοπραξία: Χάουν, Φράιταγκ, Μούλενμπεκ και Μπέλτσιος)», κατέθεσε τον Ιούλιο του 2010 ο Χ. Μούλενμπεκ.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=58364&catID=1
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη