17 Απρ 2011

Ποια είναι τα τρία ψέματα του Χασδάι Καπόν…

Ψέμα πρώτο: Ο Καπόν βάζει τους φίλους του να δουλεύουν τζάμπα!
Ψέμα δεύτερο: Υπάρχει ανάδοχος για τον ισολογισμό του ΔΘ. 
Ψέμα τρίτο: Δεν ξέρει πόσα χρωστάει ο ΔΘ στα Ταμεία λόγω Σαξώνη.

1. Ποιος δέχεται να δουλεύει τζάμπα;
Είναι γνωστή η υπόθεση στην οποία ο Χασδάι Καπόν ήθελε να δώσει χωρίς διαγωνισμό και εντελώς παράτυπα δουλειά σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, τη στιγμή που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει οργανωμένη νομική υπηρεσία.
Τότε κάποιοι κάγχαζαν
(ιδίως από το συγκρότημα Αλαφούζου) ότι ο επαρχιωτισμός περισσεύει στη Θεσσαλονίκη όπου κάποιοι γραφικοί θέλουν τις δουλειές μόνο για τον εαυτό τους. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Για οποιαδήποτε νομική δουλειά ενός ΝΠΔΔ, όπως λέει ο κώδικας των δικηγόρων, θα πρέπει να ορίζεται νομική επιτροπή από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο. Επιπλέον, από τη στιγμή που ο ΔΘ διαθέτει νομική υπηρεσία, δεν μπορεί να αναθέτει παρόμοιο έργο σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Όταν ο Χασδάι Καπόν κατάλαβε την μαλακία που έκανε, και όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει τους φίλους του δικηγόρους, πήρε απόφαση στην επιτροπή οικονομικών που λέει ότι η συγκεκριμένη νομική φίρμα θα παρείχε το έργο της ΔΩΡΕΑΝ! (Βλέπε σκαναρισμένο έγγραφο).
Αν είναι δυνατό ποτέ να πιστέψει κανείς ότι ολόκληρη δικηγορική φίρμα θα καθόταν να δουλέψει δωρεάν! Μάλλον τους είπε τώρα να κάνουν τη δουλειά χωρίς πληρωμή και θα βρει έναν… άλλον τρόπο να τους πληρώσει αργότερα.
Τη συγκεκριμένη νομική φίρμα του Κολωνακίου έχει επιλέξει και ο Καμίνης. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Ψέμα δεύτερο: Υπάρχει ανάδοχος για τον ισολογισμό του ΔΘ.
Ο Καπόν ανάθεσε χωρίς κανέναν διαγωνισμό τον ισολογισμό του ΔΘ ή έκανε λάθος μιλώντας σε υπηρεσιακή σύσκεψη;
Όπως φαίνεται από το επίσημο πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, που δημοσιεύεται στο πλάι, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση που έγινε στις 8.3.2011 εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας για να ενημερωθούν. Βλέπε σελίδα 2 - «Με την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Μένος γνώρισε στα μέλη της σύσκεψης τα στελέχη της εταιρίας ΜΑΜΑΡΑΣ (…) που έχουν αναλάβει τον ισολογισμό του 2010».
Πότε ανάλαβαν; Με ποιο διαγωνισμό; Με ποια απόφαση;
Στη σελίδα 6 του πρακτικού αναγράφεται ότι ο Καπόν «ζήτησε από την ανάδοχο εταιρία τη συμμετοχή περισσότερων στελεχών κλπ κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΘ είχε προσλάβει μετά από διαγωνισμό λογιστικό γραφείο για να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά κατήγγειλε τη σύμβαση μαζί του γιατί, όπως εξήγησε σε συνεδρίαση του ΔΣ ο Καπόν, ο ΔΘ δεν μπορεί να τον πληρώσει επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την δαπάνη, Και δεν την εγκρίνει επειδή κρίνει ότι δεν μπορεί να ανατίθεται λογιστική δουλειά σε εξωτερικούς συνεργάτες τη στιγμή που ο ΔΘ διαθέτει οργανωμένο λογιστήριο.
Άρα πώς έδωσε σε άλλη εταιρία τον ισολογισμό του ΔΘ ο Καπόν; Και πώς είναι δυνατό να την παρουσιάζει (ψευδώς) σε υπηρεσιακή σύσκεψη τους εκπροσώπους της εταιρίας ως αναδόχους, τη στιγμή που δεν έχει γίνει κανένας διαγωνισμός; Και πολύ περισσότερο όταν δεν μπορεί να γίνει τέτοιος διαγωνισμός;
Εκτός εάν ο κ. Καπόν βάλει και τους λογιστές- φίλους του, όπως και τους δικηγόρους, να δουλέψουν τσάμπα για το ΔΘ!

Ψέμα τρίτο: Δεν ξέρει πόσα χρωστάει ο ΔΘ στα Ταμεία λόγω Σαξώνη;
Ο Καπόν έχει πει επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ΔΘ δεν ξέρει πόσα έκλεψε ο Σαξώνης από τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, συνεπώς δεν γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος της υπεξαίρεσης. Με τον τρόπο αυτό μιλά για 25, 42 ή 52 εκ. ευρώ δημιουργώντας εντυπώσεις. Λέει ψέματα.
Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΔΘ χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία 11 εκ. ευρώ. Επιτροπή στελεχών της οικονομικής υπηρεσίας του ΔΘ πήραν εντολή από την επιθεωρήτρια Α. Τσεμπερά να κάνουν έλεγχο και να καταλήξουν στο ποσό. Οι υπάλληλοι Μόσχογλου και Σκαμπαρδώνης έψαξαν και στην έκθεση τους, που στάλθηκε και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών ήδη από πέρυσι, λένε με ποια Ταμεία μίλησαν, με ποιους υπαλλήλους τους ήρθαν σε επαφή και ζήτησαν τις απαιτήσεις τους, ποια παραστατικά ερεύνησαν, πώς έκαναν την αντιπαραβολή ανάμεσα σε αυτά που πλήρωνε ο ΔΘ και αυτά που εισέπραττε το κάθε Ταμείο κλπ.
Κάνοντας μία μακροσκελέστατη λίστα με 35 ασφαλιστικά ταμεία και 181 χρηματικά εντάλματα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν έφτασαν ποτέ στα Ταμεία περίπου 11.300.000 ευρώ.
Οπότε γιατί επιμένει να λέει ότι δεν ξέρει ακόμη πόσα λεφτά είναι το άνοιγμα και ότι τα Ταμεία δεν έχουν απαντήσει ακόμη;

Λεπτομέρεια: Όλα αυτά δεν είναι γνωστά στους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες; Γιατί δεν τα γράφουν; Γιατί απλούστατα ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του απολαμβάνουν μία πρωτοφανή και σκανδαλώδη ασυλία από το σύνολο των ΜΜΕ… Να δούμε μέχρι πότε…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη