28 Απρ 2011

Για «λάσπη», «συκοφαντίες» και «σκοπιμότητες» έκανε λόγο ο Τσοχατζόπουλος

Για λάσπη και συκοφαντίες έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, τόνισε πως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατατέθηκε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη. Σε έναν πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό. Σημειώνεται πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε πως το ΛΑΟΣ αποχωρεί από οποιαδήποτε διαδικασία για την υπόθεση.

Η απόφαση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής θα ληφθεί ύστερα από μυστική ψηφοφορία και απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες
«Δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι, είμαι ως μάρτυρας εδώ να δώσω τη δική μου αλήθεια» δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Η συνείδηση μου η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη μου την πολιτική διαδρομή ήμουν πάντα παρών και όχι απών», τόνισε και σημείωσε πως «φίλοι τον συμβούλεψαν να μην παραστεί στη Βουλή γιατί νομιμοποιεί μία διαδικασία που έχει προηλειμμένη απόφαση».
«Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ τις προοδευτικές πολιτικές, το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις ιδεολογικές στρατηγικές προσεγγίσεις, στις οποίες οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο πάντοτε», δήλωσε. «Όπως δεν κρύφτηκα εγώ και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον πίσω από εμένα», προειδοποίησε ο πρώην υπουργός κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την υπόθεση. Εξάλλου υποστήριξε πως υπάρχουν μεθοδεύσεις ώστε να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές και να κρυφτούν οι ένοχοι.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι σκοπός ορισμένων είναι «να στηθεί ένα Κολοσσαίο με στόχο με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων». Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος παρουσίας του στις διαδικασίες για την υπόθεση των υποβρυχίων και δήλωσε εξιλαστήριο θύμα καθώς, όπως είπε, «όσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν έναν βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μία ακόμη φορά το λαό έκαναν λάθος». «Δεν κάνω αποκαλύψεις γιατί δεν έχω να κάνω», σημείωσε, «Νιώθω οργή, αλλά περισσότερο λύπη» δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λέγοντας ότι εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που άκουσε τις απόψεις τους, «βλέπω και την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ». «Είμαι εδώ γιατί υπάρχει πραγματική βούληση να διερευνηθεί όλη η υπόθεση των υποβρυχίων για να εντοπιστούν όλες οι έκνομες καταστάσεις»; διερωτήθηκε. «Όχι, αν ήθελαν πράγματι να διερευνήσουν όλα αυτά όφειλαν να διερευνήσουν το θέμα στο σύνολό του. Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει», τόνισε.
Ωστόσο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημείωσε πως στο θέμα των υποβρυχίων δεν έγιναν όλα «ωραία και καλά» και για αυτό, όπως είπε, η ελληνική δικαιοσύνη σε συνεργασία με τη γερμανική ερευνά το θέμα. «Αυτό όμως δεν αγγίζει εμένα», πρόσθεσε. «Μία εντολή είχαμε: Να προωθήσουμε το δημόσια συμφέρον, να δώσουμε δουλειά στους Έλληνες» ανέφερε, ενώ ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει και δεύτερη αγωγή κατά του γερμανικού περιοδικού Spiegel που τον εμπλέκει στην υπόθεση.

Αποχώρησε από τη συζήτηση το ΛΑΟΣ και εντάσεις με τη ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση και θα αποχωρήσει καθώς αρνείται να αποδεχθεί τους όρους συγκρότησης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, μιλώντας σε δημοσιογράφους επισήμανε πως το ΛΑΟΣ δεν θα συμμετάσχει ούτε στην επιτροπή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος «είναι μιλημένος πως δεν πρόκειται να μπει φυλακή» και ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα «τα έχουν κάνει πλακάκια», περιορίζοντας την διερεύνηση της Επιτροπής, μονάχα στην περίοδο της υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου και μόνον στο πρόσωπό του.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο θέμα του υποβρυχίου «Παπανικολή», σημειώνοντας πως «ο Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε πλωτό φέρετρο, ο Βενιζέλος το αγόρασε και σήμερα προσπαθούμε να βρούμε αγοραστή». «Πολύ έξυπνοι είμαστε», πρόσθεσε.
«Δεν χαρακτήρισα το ίδιο το υποβρύχιο "πλωτό φέρετρο", αλλά την κατάστασή του εφ' όσον δεν υπάρξει επισκευή», απάντησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Νωρίτερα, υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με τον Άδωνι Γεωρργιάδη να ανοίγει το χορό ρωτώντας τον εισηγητή της ΝΔ «γιατί δεν άνοιξε η ΝΔ την υπόθεση των υποβρυχίων όταν ήταν στην κυβέρνηση».

http://www.tvxs.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη