15 Απρ 2011

Το ΥΠΕΞ αλλα και τα κομματα πώς θα αντιδρασουν προς την Ουγγαρία ;

Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει το ΥΠΕΞ αναφορικά με την ‘σύμμαχο’ Ουγγαρία που μας κατακεραυνώνει στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και το θεωρεί «αδιανόητο παραλογισμό τον 21ο αιώνα»;

Διαβαστε σχετικά:

«Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν την επίλυση του θέματος της ονομασίας υποστηρίζει ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Β. Όρμπαν τόνισε ότι «σωστή στρατηγική» είναι να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια να υπάρξει λύση «με το συγκεκριμένο κράτος μέλος» (σ.σ. Ελλάδα).

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, αφού αναγνώρισε ότι το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ είναι από τα πιο δύσκολα της προεδρίας, χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας ως «αδιανόητο παραλογισμό τον 21ο αιώνα».

Σύμφωνα με τον Β. Όρμπαν, το να αναμένουμε την επίλυση της πολιτικής διένεξης γύρω από το όνομα για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ είναι «λανθασμένη και ατυχής στρατηγική».

Ο Β. Όρμπαν είπε ακόμη ότι, ως προεδρεύων του Συμβουλίου, καλείται να σκέφτεται κάθε φορά, ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, το πώς θα αναφέρεται στη συγκεκριμένη χώρα, δηλαδή αν θα μιλάει για τη «Μακεδονία» ή για την «ΠΓΔΜ».

Να θυμισω ότι την ίδια περιοδο ο πρεσβης της Ουγγαριας στην Ελλαδα προφανως θεωρώντας μας ηλιθιες μαϊμούδες, μας εριχνε σταχτη στα ματια για το ποσο καλοι είναι οι Ελληνες και ποσο πολύ εχουν βοηθησει την οικονομία τους. Αυτό είναι το ευχαριστώ!

http://www.pentapostagma.gr/2011/04/blog-post_9001.html


Σχόλιο: Ελπίζουμε όλοι, να μην υπάρχει μια γενικόλογη τοποθέτηση από πλευράς ΥΠΕΞ περι αποφάσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κάποτε θα πρεπει να γινει κατανοητό προς αυτους που απεργάζονται ή διαφωνουν με τις εθνικές μας θέσεις ότι αυτό ενοχλει την Ελλάδα και πως προφανώς επηρεάζει τις σχέσεις μας. Λαμπρο παραδειγμα αυτης της πολιτικης είναι η Τουρκία, που οπου σταθει και βρεθει για οτιδηποτε την ενοχλει το εκφραζει ανοικτα και πιεστικά και φυσικά αποκομιζει οφελη και αναδιπλώσεις. Ελπίζω βεβαια να κινηθουν και οι αρμόδιοι τομεαρχες σε θεματα εξωτερικης πολιτικης των υπόλοιπων κομματων οι οποιοι φαινεται ότι λειτουργουν με σαφώς μειωμένα αντανακλαστικά και δεν εκπληρωνουν με ικανοποιητικό τροπο τον θεσμικό τους ρολο. Περιμενουν να βγει μια ειδηση στα blogs και αν την παρουν χαμπαρι να κινηθουν.

http://www.palo.gr/cluster.aspx?id=2247802

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_15/04/2011_439024

http://www.youtube.com/watch?v=9OYg19KwLlM
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη