13 Απρ 2011

Αποδοτικό και χρήσιμο το ταξίδι Γκιουλέκα στην Κωνσταντινούπολη

Mehmet Ali Birand - Κώστας Γκιουλέκας
Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μαζί με μέλη της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” πραγματοποίησαν ..
τριήμερη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη στις 7-10 Απριλίου.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Κωνσταντινούπολη, ο Κ. Γκιουλέκας και τα μέλη της δημοτικής παράταξης, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, μέλη της Ομογένειας, τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και Τούρκους επιχειρηματίες.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Κ. Γκιουλέκας και με την ιδιότητα του αν. Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα του Πατριαρχείου και της ελληνικής Ομογένειας, όπως και οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στο Φανάρι. Αμέσως μετά, υπήρξε συνάντηση των μελών της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” με τον Πατριάρχη, στην οποία εκφράστηκε απόλυτη συμπαράσταση της δημοτικής ομάδας στο πρόσωπό του.

Σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη Κ. Χατζαρίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας Ελλάδος Εμ. Καστανάκη και τον γ.γ. Του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος Ν. Μαργαρόπουλο, ο Κ. Γκιουλέκας και τα μέλη της δημοτικής παράταξης συναντήθηκαν και είχαν επί μιάμιση ώρα σύσκεψη με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης στα γραφεία του.

Εκεί, συζητήθηκαν οι εμπορικές συνεργασίας Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών και οι προοπτικές επενδύσεων Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, ο Κ. Γκιουλέκας ανακοίνωσε την πρόθεση των μελών της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, να οργανώσουν με δική τους πρωτοβουλία, συνέδριο στη Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετέχει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας αλλά και εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο και αριθμεί 650.000 μέλη.

Συνάντηση με τον Έλληνα Γεν. Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη

Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποίησε ο Κ. Γκιουλέκας και η αποστολή με τον Έλληνα γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Βασίλη Μπουρνόβα, ο οποίος τους δέχτηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Εκεί, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Σισμανόγλειου και ως Κέντρου Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ παρευρέθηκαν σε μαθήματα ελληνικής γλώσσας που γίνονται σε Τούρκους σπουδαστές.

Επίσκεψη στα τρία ελληνικά σχολεία της Πόλης

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι επαφές με την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης στα τρία μεγάλα ελληνικά σχολεία. Η αποστολή πραγματοποίησε επισκέψεις στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, στο Ζωγράφειο και το Ζάππειο, όπου συνάντησαν και συνομίλησαν με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων και μοίρασαν πασχαλινές λαμπάδες, γλυκίσματα και βιβλία για τη Θεσσαλονίκης στους μαθητές. Ξεχωριστή ήταν η επίσκεψη της αποστολής στο Δημοτικό Σχολείο στη Χαλκηδόνα στο οποίο φοιτά στην Δ' Δημοτικού μόνο ένας μαθητής, ο Χρυσοβαλάντης Μιχαηλίδης, ο οποίος πρόσφατα έχασε και τον πατέρα του. Τα μέλη της αποστολής αφού συνομίλησαν μαζί του και αφού συνάντησαν και τον μοναδικό καθηγητή του σχολείου, προσκάλεσαν τον Χρυσοβαλάντη και τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη και προγραμμάτισαν τη φιλοξενία του.

Συνάντηση με τον δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Με την ιδιότητα του αν. Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, ο Κ. Γκιουλέκας είχε συνάντηση με τον Τούρκο δημοσιογράφο- συγγραφέα Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος ως γνωστόν ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη